Pilbågen ger träff på nya vänner

En nyonfärgad pil med stor gummiboll i ena änden susar förbi. Det är medlemmarna i Lophtix som spelar Fånga flaggan fast med bofferpilar och båge.

Foto: Tord Olsson

Linköping2014-10-31 15:39

De delar upp sig i två lag: röda och blå. Lagen försöker fånga det andra lagets flagga och föra hem den till sin egen bas. På vägen mot flaggan möter de en mur av motstånd med pilar och bågar.

Detta är en del av Spellovet i Linköping som spelorganisationen Sverok har utnämnt höstlovet till. Lophtix har funnits sen i somras och är en ideell spelförening för ungdomar som gillar spel, framförallt brädspel och att vara ute i skogen med pil och båge.

– Det bästa med det här är att vi är ute i skogen. Vi har kul, alla är med och man vinner äran, förklarar Oliwer Siivonen som är medlem i Lophtix.

Föreningen startades av bröderna Jonathan, Benjamin och Samuel Sundvall samt Oliwer Siivonen och Patrick Bannon som fick idén efter ett besök på spelkonventet LinCon i Linköping i våras. Idén med bofferpilarna föddes på ett scoutläger i Holland. Nu är Lophtix en aktiv förening med styrelse, ordförande, sekreterare och kassör som ses en gång i veckan för att fika och spela spel tillsammans. I skolan har deras förening skapat intresse hos andra barn att starta egna spelföreningar.

– Bland det bästa med det här är att ungdomarna får lära sig hur föreningsliv fungerar, säger Maria Sundvall mamma till bröderna Sundvall. Det är socialt och de gör något annat än att hänga framför datorerna. Våra barns datorspelande har minskat rejält sen de började med detta, förklarar hon.

Spelföreningen är ett sätt att umgås och alla som vill får vara med.

– Jag känner ingen här förutom er grabbar, säger Patrick Bannon och pekar på föreningens styrelse som han själv är med i. Jag skjuter på folk, det är så jag skapar vänner, skrattar Patrick.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!