Restaurangen, som är belägen på Garnisonsvägen, är deras andra i ordningen efter Valla Sushi som de har drivit sedan 2016.
– Vi kände att det var dags för expansion, och såg att det fanns en ledig lokal här, berättar Mikael.
De bor själva i området och har känt att det är en brist på restauranger där.
– Det finns i princip bara två pizzerior. Och de täcker ett ganska stort område, fortsätter Mikael.
– Vi vill göra det enklare för de som bor här. När man är hungrig är det långt till stan, säger Mei.
Intresset för just sushi kommer från Meis matlagningskunskaper och familjetraditioner.
– Vi har lagat sushi i generationer hemma. Det är nyttig mat och det är väldigt populärt här.
För att nå i mål med arbetet har paret utgått från sina respektive styrkor.
– Jag är den analytiska av oss och Mei är mer "nu kör vi". Det brukar vara en bra kombination, säger Mikael.
Hur har ni tänkt kring öppningen i och med pandemin?
– Vi hade ändå tänkt expandera så det kom naturligt. Sen har vi kanske haft lite mer fokus på takeaway, men annars har det inte påverkat oss så mycket.
Det finns många sushirestauranger här i stan. Behövs en till?
– I innerstan är det väldigt etablerat, men så här en bit ut har det nog saknats. Och det byggs ju väldigt mycket idag, så då har restaurangerna halkat efter lite. Kunderna har sagt till oss att vi varit efterlängtade.
Paret hoppas på att kunna växa i framtiden.
– Om jag får bestämma blir SushiMe ett återkommande koncept på flera platser i landet, säger Mikael.