En okänd man angrep nioåring i simhallen

När nioårige Gabriel var i simhallen i söndags grep en främmande man tag i hans nacke och lyfte upp honom. "Jag har mått konstigt", säger han.

Nioårige Gabriel har varit rädd och skärrad efter händelsen, men säger att han ska komma tillbaka till simhallen snart igen.

Nioårige Gabriel har varit rädd och skärrad efter händelsen, men säger att han ska komma tillbaka till simhallen snart igen.

Foto: Victor Bomgren

Linköping2021-10-01 18:00

Händelsen inträffade i söndags eftermiddag. Precis som varje helg var Gabriel i simhallen tillsammans med sin pappa och lillasyster.

– Först simmade jag med en vän. Sen skulle jag hoppa över en grej och sen kände jag någonting konstigt. En kille ströp mig från ingenstans.

En man i 55-årsåldern hade greppat tag i Gabriels nacke och lyft upp honom.

– Han sa att jag skulle följa med honom till personalen. När han släppte sprang jag därifrån. Det var läskigt.

Gabriels pappa var vid en annan bassäng med lillasystern när händelsen inträffade.

– När jag kom dit såg jag att det hade samlats personal runt honom, han satt helt stilla, säger pappan och berättar att hans son fick blåmärken på halsen och nacken.

Kort därefter kom polis till platsen.

– Vi kunde hålla förhör med mannen på plats men han greps inte. Han är misstänkt för misshandel, säger Björn Öberg, presstalesperson hos polisen.

Medley, som driver simhallen, har meddelat mannen att han inte är välkommen tillbaka tills vidare.

Gabriel heter egentligen någonting annat och han vill inte ha med sitt namn och bild i tidningen. Efter händelsen har han varit skärrad.

– Jag har mått konstigt, jag drömmer om det.

Gabriels pappa är oförstående till hur mannen kunde släppas på fri fot direkt.

– Jag fattar ingenting, jag tror inte att det är sant. Vi kom hit för att ha kul och trevligt. Jag vill inte behöva vakta min son hela tiden när vi kommer hit, jag vill att han ska kunna vara fri och trygg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!