Det säger Dan Karlsson, men han vill inte kalla Östgötapartiet för ett missnöjeparti.
– Vi är ett parti som prioriterar annorlunda än de etablerade partierna. Vi sätter sakfrågor och kärnverksamhet i centrum. Vi skulle aldrig ha sagt ja till att bygga en så dyr simhall som man bygger nu. Vi kommer inte att satsa Linköpings skattepengar på några skrytbyggen, säger Dan Karlsson.
Han och några partikollegor har redan påbörjat sin valkampanj och knackat dörr i Ekholmen. Dan Karlsson bor i Linghem, men sitt eget bostadsområde planerar han bearbeta vid ett senare tillfälle. Han säger sig vara nöjd med bemötandet i Ekholmen.
I Östgötapartiets program finns det ändå flera saker som även de etablerade partierna prioriterar, som säkerhet och kampen mot kriminalitet och brottslighet.
– Alla säger att man prioriterar säkerheten och alla vill väl, men det blir ändå inte så. Kriminaliteten kan man inte komma åt genom att klippa buskar så att kriminella inte kan samlas där, så som jag hörde att man gjorde. Vi vill inrätta en ny enhet, en kommunal mobil ordningsvaktstyrka som ska vara ett komplement till polisen. Jag vet att kommunen har ordningvakter, men det är inte alls samma sak.
Östgötapartiet vill satsa mer på skolan, ge större makt till lärare och införa särskilda skolformer för elever som inte sköter sig eller som stör. Han har inget emot vinster i skolan, men då måste det företag som går med vinst driva "en jättebra skola".
– Kvalitetskraven på både privata och kommunala skolor borde skärpas. Och lärarnas auktoritet måste stärkas, de måste få dela ut varningar, avlägsna bråkiga elever och ge kvarsittning. Lärarna ska ha stöd av både sina rektorer och politiker.
Fri tandvård och en rejäl upprustning av äldreomsorgen står också högt på partiets prioriteringslista. Personalens delade turer skulle omvandlas till vanliga arbetsdagar och tim-inhopp skulle försvinna.
Vissa andra partier har också velat ta bort delade turer men inte lyckats. Hur ska ni finansiera dessa satsningar?
– Genom sänkta löner för politiker, toppchefer och direktörer inom kommunala bolag. På så sätt skulle vi frigöra många miljoner kronor till kärnverksamheten.
Skulle man då kunna få de bäst lämpade till dessa poster?
– Ja, man ägnar sig åt politik och åt sitt jobb för att man brinner för det. Man behöver inte sko sig på skattebetalanas bekostnad och ingen behöver en lön på över 100 000 kronor i månaden som vissa direktörer har i Linköping.
Vissa kritiker skulle kunna säga att det är populistiskt att vilja ta pengar från direktörer och ge dessa till skola och omsorg. Är du inte rädd att bli kallad populist?
– Nej, faktiskt inte. Som politiker måste man lyssna på folket och lyssna på vad de vill. Majoriteten kan inte ha fel, men minoriteten ska inte heller straffas.
Östgötapartiet har ännu inte en klar budget för sina idéer.
När det gäller invandringen vill Östgötapartiet ha ett stopp på mottagandet i Linköpings kommun samt ställa hårdare motkrav för bidragstagare.
– Det finns flera kommuner som inte tar emot asylsökande, det kan Linköping också göra tills vi reder ut samhällsproblem här. Vi förespråkar att de som gör rätt för sig ska belönas och de som missbrukar sin chans ska möta konsekvenser av sina handlingar. Det ska finnas tydliga regler för hur man blir en del av den svenska gemenskapen.