När han såg slakthusets lokaler invändigt första gången föll han pladask. Det var i juni. Han slutade sitt jobb på Norlandiacare och var på plats i Tornby i augusti. Snabba bud.
Slakthuset har en lång historia som restaurang och festlokal, men har stått tomt en tid. En tid hölls det ravefester i Tegelsalen, där boskapen förr fördes in med tåg och senare lastbil. Nu kan sällskap på 200 personer parta här.
Det råder febril aktivitet. Nytt öppet kök som gästerna ser rakt in i, nya golv, möbler och allmän uppfräschning. Den gamla rustika inredningen med tegelväggar och ståldörrar behålls förstås. Totalt 1 000 kvadratmeter, bland annat ett stort konferensrum, ska ansiktslyftas. Ännu har inte skyltarna "Torn1" hunnit upp, men 2 november slås portarna upp.
Varför sålde du egentligen hyllade Stångs?
– Jag jobbade precis jämt. Till slut tyckte jag faktiskt att det var tråkigt att laga mat. Där vill jag aldrig hamna igen, så "fine dining" på kvällstid har jag lagt på hyllan. Jag vill bygga upp en verksamhet som är mer strukturerad och där de olika verksamhetsområdena kan förplaneras.
Du vill ha en fredad fritid?
– Ja. Min dotter Ellys treårsperiod kommer ju liksom inte tillbaka. Hon är det starkaste argumentet för att sluta jobba sena kvällar hela tiden. Med sex helårsanställda, plus timvikarier vid behov, ska det fungera.
Det blir inte "bara" lunchservering?
– Absolut inte. Förutom lunchrestaurangen, med flera rätter dagligen och möjlighet att ta med sig mat, har jag massor av planer. Catering, temakvällar, fester för slutna sällskap där vi tar hjälp av eventfirmor, matlagningskurser och gourmetkassar.
Hur ser en gourmetkasse ut?
– Du kan beställa en påse med en fin och halvlagad trerättersmeny som du avhämtar på fredagen. Instruktioner medföljer och du kan lätt färdigställa middagen hemma. Beroende på råvaror kostar en sådan kasse mellan 325 och 395 kronor för två personer. Då tillkommer förstås vintips.
Och en sådan huvudrätt kan vara?
– Ankbröst med en potatisterrin och en sherryvinägersås, till exempel. Beställningar för de kassarna måste vi ha senast onsdag i samma vecka.
Till vilka vänder sig matlagningskurserna?
– Vem som helst, men det ska vara ett förbokat sällskap. Vi inreder en särskild matstudio för det här. Vi börjar med ett glas bubbel, lär känna kvällens råvaror, helst närproducerade, och lagar sedan en god middag tillsammans, under min vägledning.
Där du lär ut lite klassiska kockknep?
– Javisst. Här finns inga hemligheter.
Du sägs vara en riktig frankofil . . .
– Jag har en passion för det franska köttet, franska ostar etc. Men jag brinner också för ekologiskt och vilt. Det är skandalöst hur mycket dåliga råvaror det finns, fullsprutade med saker som gör människor sjuka. Sådant kommer inte in här.
Du verkar taggad!
– Som bara den. Det här stället har en oerhörd potential. Jag längtar efter att få dra igång vid grytorna.