Nytt hopp för alltför snabba

Snart finns det bot för män som har ett uselt sexliv på grund av för tidig utlösning.

LINKÖPING2013-03-23 09:27

Under ledning av Petter Hedlund vid Linköpings hälsouniversitet har en grupp forskare upptäckt signalsubstanser som gör det möjligt att reglera och fördröja utlösningen.

Hedlund är lektor och docent på avdelningen för klinisk farmakologi och presenterade nya forskningsresultat inom området urologiska sjukdomar och sexualmedicin vid en kongress i Milano.

Råttförsöken

För tidig utlösning är ett av de vanligaste sexproblem som drabbar män. Nu tror sig forskarna kunna ta fram ett läkemedel som ökar kroppens känselnedsättande signalsubstanser i de nerver som arbetar i urinorganet.

Mannen skulle klara ett längre samlag om läkemedlet klarar av att dämpa effekten av det enzym som driver fram en för tidig utlösning.

Enzymets funktion är inringat efter försök med råttor och har hittats i sädesledare och sädesblåsa hos både råtta och människa.

Förhårdnader

Petter Hedlunds forskargrupp samarbetar också med kollegor i Belgien och Italien omkring stamcellsforskning. Forskningen är ett steg mot ett botemedel som motverkar ärrbildning och impotens vid Peyronies sjukdom.

Sjukdomen orsakar förhårdnader i penis samt smärta vid erektion och försvårar eller omöjliggör därefter ett normalt sexliv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om