Ny väggmålning i centrum

Linköping har fått en ny väggmålning. Den uppmärksamme betraktaren kan se kopplingar till Hospitalstorgets historia i målningen.

Foto: FRida Glenning Ströberg

LINKÖPING2018-11-30 22:30

På fredagskvällen invigdes muralmålningen "Kurragömma/ Hide and seek" som är beställd av Mannersons fastigheter. Väggmålningen pryder bostadshuset på Stora badstuggatan 6, men själva invigningen hölls på Babettes kafferi.

Läs mer:Han vill göra Linköping vackrare

Konstnären bakom väggmålningen heter Maria Bajt. 2008 gick hon ut Kungliga konsthögskolan i Stockholm och i dag delar hon sin tid mellan Stockholm och Berlin. Skissen projicerades upp på väggen av en gigantisk projektor.

– Jag och en konstnärskollega målade från en skylift i tre veckor nattetid för att kunna se projektionen, säger Maria Bajt.

Verket knyter an till Hospitalstorget och dess historia.

– Det finns mycket i målningen som går att koppla bakåt i tiden, säger vd Carl-Fredrik Grönhagen och syftar på franciskanernas kloster på 1200-talet – en del av Linköpings tidigaste historia.

Är du nöjd med resultatet?

– Jag är kanonnöjd. Det är kul att inte bara bygga hus, utan även bidra till att Linköping blir vackert, säger Carl-Fredrik Grönhagen.

Kan det bli fler väggmålningar i framtiden?

– You bet!

Målningen består av en vit färg, och två violetta toner.
Målningen består av en vit färg, och två violetta toner.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!