Ny restaurang öppnar i Linköping

Klassiska hamburgare, lagade från grunden och klara att äta på några minuter. Nu satsar Stockholmsbaserade Bores på nytt gatukök i Linköping.

Bröderna Carl-Gustaf och Carl-Henrik Forssbeck siktar på att öppna ett 80-tal gatukök runt om i Sverige med en ökningstakt på mellan fem och tio per år de närmaste åren.

Bröderna Carl-Gustaf och Carl-Henrik Forssbeck siktar på att öppna ett 80-tal gatukök runt om i Sverige med en ökningstakt på mellan fem och tio per år de närmaste åren.

Foto: Jonas Hubbe

Linköping2019-02-13 18:30

Bores är ett relativt nytt koncept, skapat av bröderna Carl-Henrik och Carl-Gustaf Forssbeck i Stockholm.

– Brorsan kommer från IT-branschen och jag från restaurangvärlden. En dag bestämde vi oss för att slå ihop våra påsar och det var starten till Bores, säger Carl-Gustaf som presenterar sig som C-G.

Namnet Bores kommer från brödernas farfar.

– En slags hyllning till honom. Kort och koncist. Passar bra till det vi planerar att bygga upp, förklarar C-G.

Bores ska betraktas som ett gatukök där det serveras hamburgare som lagas från grunden, påtalar bröderna

– Inga halvfabrikat, men heller inga bistrogrejer. Att kalla sig gatukök är inget fult. Det är dags att ändra på den attityden, om den nu existerar, säger C-G.

Bores finns på två ställen i Stockholmsområdet, på Sveavägen i Vasastan och i Vallentuna.

Nu är det dags för första klivet på resan till det som är tänkt som att bli en rikstäckande kedja.

I september öppnar Bores på Erdtmans gata i Vasastan, i en cirka 110 kvadratmeter lokal som vetter ut mot Industrigatan.

– Vi jobbar med några leverantörer i Linköping och tycker att stan är jättespännande. När tillfället dök upp bestämde vi oss för att satsa, säger C-G.

Konkurrensen på området är betydande. Hur ser ni på det?

– Vi välkomnar konkurrens. Den som levererar bra produkter till ett rimligt pris överlever alltid.

Med ett färdigt koncept som består av 50 sittplatser inomhus och ett antal platser utomhus sommartid letar nu bröderna Forssbecks efter en franchisetagare som vill driva gatuköket.

– Målet är att ha omkring 80 ställen runt om i Sverige om några år. Vi siktar på en ökningstakt på mellan fem och tio gatukök per år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!