I decennier har Alexander Davidiadis figurerat i Linköpings restaurangliv. I mars sålde han restaurang El Greco i Sturefors och i augusti öppnar han Söderkrogen på Garnisonsvägen 52. Menyn på Söderkrogen skiljer sig dock från den i Sturefors.
– Vi kommer främst att erbjuda svensk husmanskost tillsammans med grillat och pizzor. Vi har bland annat veganska pizzor och en LCHF-pizza – men jag får inte säga mer om LCHF-receptet, det är hemligt, säger han och tittar på dottern, tillika köksmästaren, Anthoula Davidiadis.
– Vi har experimenterat i månader med olika recept. Det blir även några fler överraskningar, men det är hemligt som sagt, säger hon och ler.
Anthoula har tidigare jobbat på Horse and Hound i Linköping och ska driva Söderkrogen tillsammans med syster Irini Davidiadis. Irini är restaurangchef samtidigt som hon arbetar som undersköterska på Universitetssjukhuset. Där kan sjukhuspersonalen dra fördel av det nya matstället.
– Vi ska erbjuda utkörning från restaurangen. De som beställt måste då komma ut och hämta för vi får inte gå in, säger Irini.
Ägare Alexander, eller "Pappa Grek" som han kallar sig, ska försöka delegera bort sig själv från Söderkrogen efter hand.
– Jag har ont i kroppen och kan inte baka pizzor som förr, men några ska jag baka, det har jag lovat. Sedan är planen att tjejerna ska ta över och jag åker ner till Grekland.
Och inte lägga dig i alls, kommer du att klara det?
– Nej, skrattar han och tittar på sina döttrar.