Ända sedan Gass Erbil öppnade på Nordengatan i Övre Vasastan har kunderna bett om längre öppettider. Men Aram Omar har varit tveksam till förslagen.
– Där finns det inte så mycket möjlighet att ha öppet till tolv, jag tror inte att det är bra att göra det. Med lägenheter och så, man vill inte störa dem.
Samtidigt ville den kurdiske krögaren gärna gå sina gäster till mötes. Nu har en lösning visat sig i form av en ny lokal på Ågatan, där City-grillen låg tidigare. Till skillnad från den gamla restaurangen, som blir kvar, siktar Omar här på att ha öppet till 3-4 på natten torsdag till lördag.
Det är ändå skillnad i puls mellan Övre Vasastan och centrala Ågatan. Hur ser du på den omställningen?
– Jag har tidigare jobbat på stora, stora ställen. Jag har haft den här pressen.
Här blir det ju en del fulla besökare också kan man tänka sig.
– Det är bara att skratta, bara att le.
Första ordet i restaurangnamnet, "gass", är ordet för en kryddmix som används för kött. Menyn på Ågatan blir densamma som på Nordengatan, minus pizzan. Fokus ligger på råvarorna, även om priset blir fem-tio kronor högre. Kötthalten är av stor vikt för Omar.
– Många kallar det döner. Men det är inte döner det här. Det är riktigt, riktigt kött, kanske 95 procent kött.
På skylten till den nya lokalen står det, precis som i Vasastan, "Gass Erbil", även om restaurangägaren ett tag funderade på att lägga till en tvåa på slutet.
Finns det inte en risk att folk ringer till fel Gass Erbil?
– Det finns två Subway också, säger Omar och skrattar till.
– Vi säger "Gass Erbil Vasastan" eller "Gass Erbil Ågatan" när vi svarar, så folk vet.
Till en början räknar Aram Omar med att runt åtta personer kommer att behövas för den nya lokalen för att hantera både dags- och nattpassen. Själv kommer han att dela sin tid mellan Nordengatan och Ågatan.
– Jag ska jobba tio dagar på en sjudagarsvecka, säger Omar med ett leende.
Planen är att jobba under dagen på endera stället, ta ledigt framåt eftermiddagen för att kunna umgås med familjen, och gå på nattpasset på Ågatan sen igen.
Den stora mängden jobb till trots har Omar ändå tankar på att en dag öppna ytterligare en restaurang med stor kurdisk buffé. Men just nu hinner han inte. Vad som kommer i framtiden beror också på hur det går för den nya restaurangen på Ågatan. Blir det som tänkt öppnar den inom två veckor.