Ny rapport: Fortfarande åtta personer inlagda

Åtta personer vårdades på sjukhus i Östergötland under lördagen.
Åtta personer vårdades på sjukhus i Östergötland under lördagen.

Även under lördagen var det fortsatt endast en person som vårdades på iva i länet. Den redan låga nivån av smittade patienter som får vård på länets sjukhus håller i sig.

Linköping 17 juli 2021 12:22

Det är nu över en vecka sedan antalet sjukhusvårdade patienter med covid-19 minskade till tio i länet. Under den senaste veckan har det sjunkit från nio till åtta personer med konstaterad smitta som fått sjukhusvård. 

På fredagen uppgav Region Östergötland att åtta smittade personer fortfarande vårdas på sjukhusen i länet, varav en person vårdades på intensivvårdsavdelning. Under lördagen uppgavs läget som oförändrat.

Under lördagen vårdades sju patienter med covid-19 på Universitetssjukhuset, varav en på intensivvårdsavdelningen. På Vrinnevisjukhuset vårdades en patient med konstaterad covid-19 på vårdavdelning och på lasarettet i Motala vårdades ingen smittad patient.

Totalt 42 146 personer i länet har testat positivt för covid-19 sedan pandemin utbröt. Det är en ökning med sex smittade personer under det senaste dygnet. 

Under fredagen rapporterades inga ytterligare dödsfall, enligt Region Östergötland. Sedan pandemins början har 680 personer med bekräftad covid-19 avlidit i länet. 

Hittills har 285 520 personer i Östergötland fått den första vaccindosen och 181 533 personer som fått den andra dosen och därmed är fullvaccinerade.

Rättelse: tidigare uppgavs fel antal smittade personer i länet. Korrekt siffra var under lördagen 42 146 personer. En ökning med sex smittade personer sedan dagen innan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa