Lokalerna är ombyggda och inredningen ny. Men Gula Husets stamgäster får nog ändå en deja vu-känsla om de besöker den nya krogen. Bakom bardisken står Lotta Andersson som var restaurangchef på Gula huset och som nu basar över Ölstugan Tullen.
– Hela personalen från Gula Huset är kvar. Men vi kommer att behöva mer folk, för öppettiderna blir längre nu. Vi söker både kock och serveringspersonal.
Hemsidan är under uppbyggnad och de båda uteserveringarna saknar ännu möbler. Men i lördags var lokalerna så pass klara att Lotta valde att slå upp portarna.
– Vi ska ha invigning efter påsk, men vi smyger igång nu, säger hon.
Ölstugan Tullen är en kedja som grundats av bröderna Mattias och Andreas Jakob, uppvuxna i Norrköping. Nu bor de i Göteborg där de startat nio ölstugor. Kedjan har med tiden spridits till Borås, Norrköping, Stockholm, Gävle – och Linköping.
Fokus ligger på svensk husmanskost och svenskt öl. I hälften av 18 fatkranarna blir det öl från jätten Spendrups och i hälften öl från småbryggerier.
– Vi räknar med att ha en hel del lokalproducerad öl, som Vreta kloster, Centralbryggeriet och Nääs, berättar Lotta Andersson.
Lotta har tidigare drivit ridskola i Ånestad och jobbat på Storan, Aioli, Riva och de senaste nio åren på Gula huset.
– Nu ska det bli jättekul att öppna ett nytt ställe. Framför allt känns det helt fantastiskt att pandemin verkar vara över och att man kan välkomna så många gäster man vill.