Den sammanhängande ökningen innebär nu att självförtroendet börjar närma sig det historiska genomsnittet efter en period av inflation och höga räntor.
Och det finns fler tecken på att vi går mot bättre tider.
Ett sådant är att inflation hamnade under Riksbankens mål i juni, vilket talar för att vi kommer att få se ytterligare sänkningar av styrräntan. Banken själv har redan flaggat för att två sänkningar kan komma att genomföras under andra halvan av 2024.
Ökningen av det ekonomiska självförtroendet är störst bland män, enligt Konjunkturinstitutet (KI). Noterbart är också att suget efter en ny bil redan är tillbaks på genomsnittliga nivåer, allt fler hushåll planerar ett bilköp under de kommande tolv månaderna.
– Vi säljer en hel del begagnade bilar. Det är lite av en bristvara. Men försäljningen av nya bilar har väl inte riktigt kommit igång, säger David Burman, vd på bilhandlaren Bilbyter i Tornby.
Har du märkt av ett ökat intresse för bilköp den senaste perioden?
– Folk har vågat lite mer absolut, men de håller sig fortfarande gärna till begagnat. Men jag tror det behövs lite mer räntesänkningar för att verkligen komma igång och sedan hoppas jag att 2025 och 2026 blir bättre år.
Men en del personer som Corren pratar med håller fortsatt hårt i pengarna. Exempelvis Lovisa Johansson. Hon tycker fortfarande det är ganska osäkra tider och väljer att spara i ladorna.
– Jag tycker fortfarande att det märks i plånboken att det är tuffare tider. Det börjar se lite mer lovande ut och vi hoppas så klart på bättre tider. Men jag försöker spara pengarna ett tag till, säger hon.
Ingvar Johansson är pensionär och har hållit ordning på ekonomin under de tuffa tiderna, något som kanske krävs med tre döttrar, elva barnbarn och nio barnbarnsbarn.
– Pengarna går väl mest dit, skrockar Ingvar Johansson.
Planerar du att unna dig någonting i höst, en ny bil kanske?
– Det skulle väl vara en stor amerikanare då, min börjar bli för gammal, den är från 1983.
Trots att optimismen bland hushållen ökar och att planerandet av ett bilköp eller bilbyte är tillbaka på normalnivåer märks lågkonjunkturen alltjämt i bostadsköpen.
"Andelen hushåll som anser det troligt att de kommer att köpa en ny bostad de närmaste tolv månaderna är däremot fortsatt betydligt lägre än normalt”, skriver KI.