Tre robotar som showar och skämtar med juryn. Det kommer publiken att få se på lördagskvällen när "Talang" sänds. Robotarna från LiU börjar vid det här laget att bli rikskända.
– Men det är första gången någonsin som robotar tävlar i "Talang", säger Fredrik Löfgren, som själv medverkar i programmet.
– Men jag syns bara när vi programmerar och peppar robotarna.
Hur gick framträdandet?
– Man vet aldrig vad som händer med robotar. De är lite… jag ska inte säga självmedvetna, men det blir olika varje gång. Robotarna är som ett- eller tvååringar. Det är väldigt nervöst och man känner sig som en förälder när man står där bredvid scenen.
Skedde det några missöden?
– Vi hade jätteproblem med en av robotarna som saknade ip-adress. Den fick ingen anslutning till nätverket. Och man kan inte leva utan internet. Den roboten var lite jobbig. Men överlag är jag jättenöjd.
I den stränga juryn ingår bland annat artisten Alexander Bard.
– Robotar har inga känslor. Juryn kan vara hur elak som helst, robotarna bryr sig inte. Bard är positivt inställd till digitalisering och internet. Han är en förespråkare för transhumanism, att människor och robotar blir samma art.
Fredrik Löfgren framhåller att lördagens medverkan i "Talang" inte bara är på skoj.
– Det viktiga för mig är att inspirera och visa att robotar inte är tråkiga plåtmonster. Det är väldigt roligt att jobba med. Vi behöver fler tekniker i Sverige, framför allt behöver vi fler tjejer.
Som av en händelse arrangeras på lördag robot-SM på Linköpings universitet. Ett 100-tal ungdomar deltar i tävlingen som hålls i A-huset.
– Alla är jättevälkomna att komma och titta. Det är öppet hela dagen.