Det blev några lyckosamma år för Johannes Kök innan pandemin slog till med full kraft.
– Som alla andra drabbades vi av stora bakslag. Plötsligt dog allting. Men så som allting utvecklades blev det extremt svårt för oss att hålla liv i rörelsen.
– Det gick inte att behålla personalen när intäkterna försvann och när det började lossna var det i princip omöjligt att hitta en kock som kunde driva verksamheten i köket.
Johannes Soner, som beskriver de två sista åren med Johannes Kök som eländiga, berättar att han dock inte kommer att kasta in handduken.
– Jag kommer att vara kvar i lokalerna och öppna ett nytt ställe inom någon månad. Det blir med en helt annan inriktning. Enklare och inte fullt så påkostat.
– Jag tror att det kommer att passa bättre.
Exakt vad den nya restaurangen kommer att erbjuda vill Soner än så länge hålla hemligt.
– Det får bli en överraskning. Just nu håller vi på att anpassa lokalerna efter det som ska in. En del maskiner måste bytas ut, säger han och fortsätter:
– Vi arbetar också med att tillsätta personal som ska jobba i verksamheten. Det är inte det lättaste eftersom många som tidigare fanns i restaurangbranschen har valt att byta spår under pandemin.
Innergården intill Johannes Kök tänker Soner driva vidare som tidigare.
– Vi får se hur upplägget blir där. Förmodligen kommer det att anpassas en hel del till den nya restaurangen.