Bland byggarbetare och arbetsfordon öppnar restaurang Don Luigi upp sina dörrar. Just nu kan nog få föreställa sig en sommarkväll på uteserveringen på nya Marianne Richters torg. Men det kan ägarna Gabriella Tanzi och George Tanzi. Att det inte kommer vara helt färdigbyggt här än på några år gör ingenting, det var det oprövade i området som lockade dem att öppna sin restaurang just här.
Efter mer än ett år av planerande och hårt arbete står nu Don Luigi klar.
– Det känns overkligt. Vi har planerat det så länge och nu är dagen här, säger Gabriella Tanzi.
Don Luigi är en kedja och finns sedan tidigare i Norrköping och Krokek. Att öppna en restaurang nu, i tider av ökad inflation och höjda matpriser, kan verka djärvt. Men Gabriella Tanzi tror att människor, trots ekonomiska prövningar, kommer fortsätta att unna sig restaurangbesök.
– Jag tror att människor fortfarande går ut för att äta tillsammans. Den efterfrågan finns alltid.
Gabriella Tanzis tror är att Don Luigi kommer att bli ett populärt lunchställe. Speciell med tanke på alla de arbetsplatser som ligger i närområdet.
– Och nu finns det ju gott om byggarbetare som behöver äta.
Restaurangen blir först i det nybyggda området att ha öppet under kvällar och helger. För att betjäna kunder snabbt har alla bord en QR-kod och det finns även en snabbkassa.
Det finns många som inte uppskattar QR-koder. Varför har ni valt att använda det?
– Genom effektiviseringen av restaurangarbetet kan vi erbjuda snabbare service och hålla kostnader nere, säger Gabriella och fortsätter:
– Det kommer såklart att finnas personal i restaurangen för att servera maten och betjäna gäster.
Precis som sina systerrestauranger är Don Luigi förstås mycket italiensk. Inte bara när det kommer till maten som serveras. I den tillhörande butiken kan kunder köpa med sig italienska råvaror och produkter hem.
– Då kommer snabbkassan väl till hands, säger delägaren George Tanzi.
En signaturrätt kommer vara Pinsa, en romersk variant på pizza med en tjockare botten, som köket kommer kunna göra 22 olika sorter av. Vidare kommer menyn att varieras med pasta, sallader, risotto och charkbrickor.
All personal kommer att ha på sig den karaktäristiska hatten Don Luigi själv bär på kedjans logga.
– Jag tycker inte att jag passar i hatt men jag får ha på mig den ändå, säger Gabriella.