Det är kollegorna Joachim Heed och Anders Rydgren som återigen tar rygg på varandra och gör en satsning modell större.
Med tidigare restaurangprojekt som Ett rum och kök på Ågatan och Gotthards i Ebbepark bakom sig blåser de bägge kockarna liv i lokalen i hörnet av Kungsgatan - Klostergatan.
Här huserade tidigare den medelhavsinspirerade krogen Station Blå innan ägaren valde att stänga ned verksamheten.
– När vi först gick omkring här inne insåg vi att det skulle krävas ett jättejobb för att få ordning på stället, säger Anders Rydgren.
Fortsätter:
– Det var mörkt, burrigt och nedslitet.
– Men fastighetsägaren har varit mycket tillmötesgående och stöttat på olika sätt under renoveringstiden.
Joachim Heed skjuter in att allt har setts över, golv, väggar, el, ventilation och köksutrustning.
– Det var alldeles nödvändigt.
Restaurangen har plats för 130 gäster inomhus och ett antal utomhus.
– Men vi kör igång uteserveringen först nästa sommar, säger Rydgren som avslöjar att luncherna kommer att bestå av svensk husmanskost och då i bufféformat.
– Vi ska också rulla ut en kvällsmeny, men det dröjer några veckor efter att vi öppnat, säger Heed.
– Catering är ett annat ben som vi står på, inflikar Rydgren.
Som avslutar:
– Det har dykt upp många bra krögare i Linköping på senare tid.
– Konkurrensen har hårdnat, men vi ser inte det som ett problem.
– Snarare tvärtom.
– Det stimulerar.
Namnet på nya krogen?
Gotthards Bar & Bistro.