Namnet "Matmajoren" kommer föga förvånande från Garnisonens historia som högborg för de militära förbanden Livgrenadjärregementet och Svea artilleriregemente.
Menyn i sin tur består av rätter med influenser från Mellanöstern, Asien och Davids gamla hemland Tyskland, samt mycket svensk husmanskost.
Egentligen var planen att öppna redan i november förra året. Men personliga angelägenheter, samt andra komplikationer som att den polska fabriken som skulle tillverka kylarna till buffén brann ner, gjorde att öppningen dröjde längre än förväntat.
Men under måndagen kunde han till slut smygöppna som lunchrestaurang. Innan restaurangen kan öppna helt inväntar man att serveringstillståndet ska godkännas av Räddningstjänsten. Något som David tror och hoppas ska vara klart innan sommaren.
Att dra igång verksamheten under lågkonjunktur hymlar han inte är en utmaning.
– Det är tufft. Branschen just nu är väldigt tuff och det är svårt att hitta rätt personal.
Problemet med personal fanns redan när han startade upp restaurangen i Mantorp under brinnande pandemi 2020.
– Det var jättetufft. Men då tänkte vi att det finns några i Mantorp som vi brukar kalla "EPA-gänget" som vi anställde att jobba efter skolan och på helgen, och det går jättebra. Det är jättefina pojkar och flickor. Jag hoppas att jag träffar såna även här i Linköping.
– Jag var tidigare jobbat ganska länge i köket på IKEA och var ofta fadder till ungdomar och nyanställda. Så jag är ganska van och ser direkt vilka som kan vad.
Trots att Garnisonen inte utmärker sig som ett större bostadsområde har flera stora arbetsgivare som Polisen, US, Kriminalvården och Linköpings tingsrätt, sina säten i restaurangens närområde. I stadsdelen får de konkurrens av en handfull andra restauranger.
– Vi har lite olika koncept så det är inte så likadant. Det är roligt att ha lite konkurrens tycker jag. Det blir lite mer som en tävling.
Och hur ska du göra för att vinna tävlingen?
– Genom att servera mat med hög kvalitet för ett rimligt pris. Det känns som att det här området behöver en restaurang till. De som finns (bland annat Ekkällan, Östgöta kök och Masala) är duktiga, men de kommer aldrig kunna driva hela området själva.