Pizzabakeren, nej det är inte felstavat, är ett norskt företag som fungerar precis som andra franchiseföretag.
Bilal Ahmed är en av många franchisetagare och driver ett antal restauranger i Sverige, bland annat den som redan öppnat i Norrköping.
– Vi kollade såklart på den i Norrköping eftersom vi hade fått den att fungera bra. Vi ansåg också att Linköping och Norrköping är tvillingstäder så vi försökte göra likadant här och det har gått väldigt bra nu första månaden.
Hur stor är den här kedjan?
– Det är ju en norsk kedja och där finns över 250 restauranger. Här har vi inte hunnit etablera lika många men har planer att göra det framöver, säger Bilal Ahmed och fortsätter:
– Vi jobbar oss just nu från Stockholm mot Göteborg och Linköping var nästa stopp på vägen. När vi känner oss redo kommer vi att blicka mot Jönköping.
Restaurangen är placerad mitt i centrala Linköping – på Storgatan 54. Detta är en lokal som bytt ägare ett antal gånger tidigare utan att någon riktigt kunnat etablera sig fast.
– Ja, jag har förstått att lokalen har bytt ägare innan. Vi har ett annat koncept än de som varit här tidigare. När man öppnar ett sånt här ställe behöver man vara central men samtidigt ha nära till bilväg för hemleveranser, det har vi nu. Vi hade faktiskt många alternativa lokaler men valde denna i slutändan, säger Bilal Ahmed.
Restaurangen specialiserar sig på en så kallad "thick crust pizza". Denna förknippas ofta med USA och kan även gå under namnet "pan pizza". Hemligheten bakom en bra pizza som Bilal berättar, är inte så avancerad.
– Det ligger i degen såklart, dessutom är det viktigt med färska grönsaker. En annan viktig sak är att sprida ut ingredienserna jämnt över pizzan.
Utöver stilen på pizza så har de försökt att sticka ut ur mängden med sina öppettider. Restaurangen öppnar klockan 16 och stänger klockan 4 på morgonen alla dagar.
– Ja vi har gjort så medvetet. Vi tror helt enkelt att folk vill ha pizza på natten, säger Bilal Ahmed och skrattar.
– Tanken är att utöka mot lunchservering också men vi började så här i Norrköping och tyckte att det fungerade.
Bilal Ahmeds bror Faisal Raza jobbar på restaurangen och har udda arbetstider i och med restaurangens öppettider.
– Vi jobbar i skift, men det är inte jobbigare än andra jobb jag haft.