Nu har nya krogen öppnat – "Beredda på tuff konkurrens"

Tuff konkurrens är inget som skrämmer kusinerna Sanharib Shlimon och Josef Lazar. Nu har de öppnat nytt kebabställe vid Trädgårdstorget.

Nu har Sanharib Shlimon öppnar nya kebabstället vid Trädgårdstorget, en satsning som han gör tillsammans med kusinen Josef Lazar.

Nu har Sanharib Shlimon öppnar nya kebabstället vid Trädgårdstorget, en satsning som han gör tillsammans med kusinen Josef Lazar.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2020-05-25 18:00

Sanharib Shlimon och Josef Lazar hade tänkt sig en snabbare start av sitt snabbmatkoncept, men så kom coronautbrottet och skickade in grus i maskineriet.

Planen var annars denna:

Först öppning i Linköping, därefter i ganska rask takt Mjölby, Jönköping och Norrköping.

– Nu är vi igång i Linköping, men det andra är lite oklart för tillfället, säger Shanghaibo och fortsätter:

– Vi hoppas vara igång i Mjölby efter sommaren. Vi vill in i Jönköping och Norrköping också, men när det kan bli aktuellt är svårt att svara på.

Det är i de ombyggda lokalerna efter Carlings och Masai som kusinerna tryckt på startknappen för Berlin Döner där det bland annat kommer att serveras döner kebab. 

Grillat kött på lodräta spett i kombination med olika tillbehör.

– Jag vill inte säga hur mycket det här har kostat oss, men vi är nöjda med resultatet, säger Sanharib och visar runt i restaurangen.

Inomhus finns plats för ett 80-tal gäster och vid uteserveringen mot Trädgårdstorget ytterligare ett 40-tal.

– Vi kommer såklart följa de anvisningar som Folkhälsomyndigheten kommer med. Därför ser vi det här som en liten mjukstart. Men så fort allting lugnat ned sig är vi beredda att växla upp.

Sanharib Shlimon medger att konkurrensen på krogmarknaden är tuff.

– Men vi tittar inte så mycket på vad andra gör, utan kör efter våra idéer, säger han.

– Dessutom lockar Linköping folk från alla hörn i Östergötland. Det är hit man åker för roa sig och njuta av ett härligt uteliv.

Karta: Trädgårdstorget
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!