Del av Toyota flyttar till Linköping

Trucktillverkaren Toyota material handling vill locka till sig nya talanger. Nu lanserar företaget, som har sitt europeiska huvudkontor i Mjölby, en satsning på forskning och innovation – i Linköping.

Det är till huset Nätverket i Vallastaden som en del av Toyota material handlings forsknings- och utvecklingsteam ska flytta.

Det är till huset Nätverket i Vallastaden som en del av Toyota material handlings forsknings- och utvecklingsteam ska flytta.

Foto: Toyota material handling Europe

Linköping2024-06-26 15:46

Det finns flera syften med innovationscentret, som man kallar satsningen. Johan Brynås, chef över företagets forsknings- och innovationsportfölj, berättar:

– Dels att komma närmare våra partners, universitet och så vidare, dels att lättare kunna attrahera talanger som i mångt och mycket finns i Linköping, Mjärdevi och runt därikring.

Det nya kontoret ligger på Kunskapslänken i Vallastaden.

Varför valde ni Vallastaden och inte direkt Mjärdevi?

– Vi var runt och kollade på några olika objekt under våren och bestämde oss för det här. Vi gillade verkligen kontoret, uppfyller alla våra behov både nu och framåt.

undefined
Toyota Material Handling, folkmun känt som BT, tillverkar bland annat truckar och har fabrik i Mjölby.

I dagsläget jobbar cirka 300 personer med forskning och utveckling (R&D) i Mjölby. Tanken är att en del av dem framöver ska arbeta på det nya kontoret, åtminstone vissa tider.

– Det finns 50 platser där, och de flesta som ska sitta där kommer såklart att vara redan anställda, men vi vill också attrahera talanger, så vissa kommer antagligen att bli nya.

Lokalerna utgörs av två våningsplan på 350 kvadratmeter vardera. Utöver kontor för anställda ska där även finnas rum för olika evenemang, och arbetsytor för exempelvis företagspartners eller studenter som gör sina exjobb.

Är planen att hela lokalen så småningom ska omvandlas till kontor för att inhysa mer R&D-personal?

– Just nu är planen som vi har att etablera oss i det här formatet i Linköping, med alla fördelar som det innebär.

Det nya kontoret ska invigas i september i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!