Nu flyttar butiken från gallerian

Heminredning och café. Det satsar Björn Larsson på när han packar ihop butiken Björns Garage i Filbytergallerian och flyttar till Valla Berså.

I december 2017 startade Björn Larsson en popup-butik i Filbytergallerian. Nu flyttar han verksamheten till Valla Berså.

I december 2017 startade Björn Larsson en popup-butik i Filbytergallerian. Nu flyttar han verksamheten till Valla Berså.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2018-04-26 18:00

Björns Garage ägs och drivs av Björn Larsson som startade verksamheten i sitt garage i Berg 2015.

I december 2017 öppnade han en så kallad popup-butik i Filbytergallerian.

Nu är det dags för nästa steg.

I början av maj väntar smygöppning i den nya lokalen i Valla Berså, vid korsningen Malmslättsvägen - Videgatan.

Här kommer Björns Garage att disponera sammanlagt 135 kvadratmeter varav cirka 60 kommer att användas till ett nystartat café som Larsson tänker satsa på, vid sidan om heminredning, blommor, möbler, smycken och kläder.

– Det är en trend som kommer starkare och starkare. Kunder som kommer in kan slå sig ned med en kopp kaffe och samtidigt fundera på hur man vill inreda ett rum eller en bostad. Jag själv blir väldigt inspirerad av den typen av affärsmiljöer, säger Björn och berättar att han tänker anställa ytterligare två personer i samband med satsningen.

– Det krävs mer personal för att det ska snurra runt och jag är en person som ständigt går omkring och klurar på nya projekt. Till exempel diskuterar jag med Sky Hotel som ska hyra ett flertal rum i Valla Berså om att servera frukost till deras gäster.

– Får vi till ett avtal med dem kommer det givetvis att innebära en del merjobb för oss. Jag tänker också satsa på utomhusväxter och krukor som jag också brinner för.

Björn Larsson medger att han har en del fjärilar i magen inför flytten till Valla Berså.

– Inte så att jag är orolig. Det känns mest som ett spännande projekt. Platsen är kanon med bra parkeringsmöjligheter och fina gång- och cykelvägar. Jag ser inte tillgängligheten som något problem.

– Dessutom kommer det att flytta in en restaurang i grannlokalen. Jag tror att mixen som vi skapar tillsammans kommer att locka folk till kvarteret.

I och med att Larsson lämnar Filbyterhuset uppstår ytterligare ett tomrum i gallerian som nu står med flera outhyrda affärsytor.

Det är Aberdeen Standard Investment som förvaltar den fondägda fastigheten och enligt bolagets affärsområdeschef Jonas Östlund jobbar man stenhårt för att fylla de vakanser som uppstått på senare tid.

– Vi diskuterar med ett flera olika intressenter, men än så länge har vi inte kommit så långt att det är aktuellt att skriva några kontrakt, säger han och fortsätter:

– I den här processen är det viktigt att hitta en bra mix av butiker.

– Det ska vara sådana som passar bra ihop och som skapar en galleria som fylls med liv och rörelse.

"Tillgängligheten vid Valla Berså är bra med möjligheter till parkering för bilar och fina gång- och cykelvägar", säger Björn Larsson.
"Tillgängligheten vid Valla Berså är bra med möjligheter till parkering för bilar och fina gång- och cykelvägar", säger Björn Larsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!