Namnge den nya stadsdelen

Om en dryg månad är det klart vad Linköpings nyaste och framtida stadsdel ska heta. Den som till slut namngivit området kan vara du.

Den nya stadsdelen kommer att växa fram i västra Valla.

Den nya stadsdelen kommer att växa fram i västra Valla.

Foto: Linköpings kommun

Linköping2012-01-16 15:43

Att låta medborgarna själva komma med namnförslag på gator och platser är inte så ovanligt. Att däremot låta menigheten vara med och hitta på namn till framtida stadsdelar verkar däremot ovanligt. Så till den grad att Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Muharrem Demirok (C) tror att Linköpings är ensam - om inte i världen - så åtminstone i landet om detta.

Allt i planerna kring det som än kallas Linköpingsbo 2016, handlar om delaktighet och ett nytt sätt att bygga framtidens Linköping. Begreppen kreativitet, kunskap och social hållbarhet är begrepp som ska vara vägledande i det jobbet.

- Det är fritt att tänka på namn som kan ligga i linje med de begreppen, säger Jonas Sjölin som projektledare för Linköpingbo 2016

Området heter i dag officiellt Västra Valla och gränsar till universitetsområdet. Den som hittar ett bättre namn som finner nåd inför planeringsutskott och kommunens namnberedning kan också vara den som till slut namnger hela området.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!