Mördarsniglar som drinktilltugg

Krögaren David Kallos har gjort ett recept på mördarsniglar. Du får räkna med runt fyra timmars arbete, för väldigt lite mat.

Mördarsnigel

Mördarsnigel

Foto: Mikael Svensson

Linköping2015-06-29 18:05

Normalt gör kockar vad de kan för att framhäva en råvaras karaktär, i Kallos recept handlar det snarare om motsatsen, att få bort så mycket som möjligt av snigelsmaken.

Slemmet blev den största utmaningen. Det är just slemmet som gör att inte ens djur som vanligtvis äter sniglar vill ha mördarsniglarna.

Öl och nubbe eller ett rejält glas rött rekommenderas till. Eller varför inte ha som drinktilltugg vid sommaren trädgårdsfester?

20 mördarsniglar

1 lagerblad

1 morot

1 hackad gul lök

1 pkt tärnat bacon

1 finhackad vitlöksklyfta

1 bit finhackad chili

1 dl hackade färska örter

4 skivor vitt bröd eller crostini

2 persikor (kan bytas ut mot annan söt frukt)

lite socker, salt och chili- eller paprikapulver

smör att steka i

Gör så här:

Lägg sniglarna i ett durkslag, strö på rikligt med salt och spola bort slemmet som frigörs.

Koka upp rikligt med vatten, i med sniglarna och koka ca en halv minut.

Fiska upp sniglarna och upprepa med rent vatten cirka 5 gånger.

Koka upp nytt vatten med morot, lök, lagerblad och koka där sniglarna ca 10 min.

Skär upp sniglarna i buken och skrapa ut innehållet. Det kvarvarande "skalet" hackas fint.

Halvera persikorna, ta ur kärnan, salta och strö på lite socker och paprikapulver. Baka i ugn 175 grader 5–10 min.

Stek brödskivorna frasiga i smör. Låt överflödigt fett rinna av på en bit hushållspapper.

Fräs baconet, när det fått färg i med den hackade löken, chilin och vitlöken.

När löken är stekt, vänd ner snigelhacket och de hackade örterna.

Lägg snigelröran på toastskivorna med en persikohalva ovanpå.

(recept.nu)

Om någon djärv läsare ger sig på receptet får ni gärna höra av er och berätta hur det smakade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om