– Det är en rymdsten i glasfiber och komposit. Egentligen ville jag bara forma något som gav många ytor att måla på, eftersom jag jobbar med väggmålning, säger konstnären Jonathan Josefsson från Göteborg som fått uppdraget att utforma utsmyckningen vid den nya entrén till Mjärdevi center.
Med tanke på att mycket av verksamheten är baserad på vetenskap och forskning så kanske det passar.
– Ja, jag tänkte att det blir både science och space här, säger Jonathan Josefsson.
Jonathan Josefsson gjorde sig känd under 2000-talet som graffitimålaren Ollio och han tillhörde en av de första etablerade graffitimålarna i Göteborg som gick ut med sin riktiga identitet. Jonathan utbildade sig på Högskolan för design och konsthantverk och har även fört över sitt färgspråk till matt- och textilkonst.
Johan Kristianansson, vd på kommunala fastighetsägaren Sankt kors, berättar att man under flera år har satsat på att göra Mjärdevi center till en mötesplats. Och nu behövde man också bygga om entrédörrarna för att minska kallraset. Samtidigt är ambitionen att utsmycka parken utvändigt.
– Kåkarna i Mjärdevi är väldigt snygga invändigt men utomhusmiljön är inte lika genomtänkt. I översiktsplanen finns tankar om det, men vi springer före med entrén till Mjärdevi center. Vi tar bort bilparkeringen, för in lite grönska, sittbänkar och en cykelförvaring, säger Sankt kors-vd:n.
Och konstnärerna ska få mer plats. Den bakre entrén på Mjärdevi center ska också utsmyckas.
– Men hur ..., det vill jag inte tala om ännu, säger Johan Kristiansson.
Konstverket på framsidan, rymdstenen, invigs vid lunchtid på onsdagen.