Misstänkta personer ses rycka i dörrar i bostadsområdet

I veckan har flera boende i Ljungsbro observerat personer som nattetid gått runt och ryckt i dörrar i området. Nu väntas ökad polisnärvaro framöver.

Linköping2024-10-17 12:30

Redaktionen har fått kännedom om att boende på både Ugglebovägen och Gransbovägen under natten till onsdagen sett personer rycka i dörrar till bostäder.

På onsdagsmorgonen fick polisen sedan också samtal från Lejongapsvägen en bit därifrån, med liknande vittnesuppgifter.

– Där har en person sett hur två mörkklädda män gått runt och ryckt i dörrar, berättar Martina Gradian, polisens presstalesperson.

Det samtalet inkom vid klockan 06, men de misstänkta personerna hade setts till redan vid 04-tiden.

– En uppmaning är att ringa polisen direkt, det skadar inte, hellre en gång för mycket än en gång för lite. Det är svårt för oss att göra något när samtalen dröjer. Man kan ta sig ganska långt på två timmar, men får vi en chans att åka ut direkt i närtid har vi större möjlighet att klara upp eventuella brott, säger Martina Gradian.

Några inbrott har i nuläget inte kunnat konstateras och polisen kan inte slå fast att något brott har begåtts, varför ingen anmälan har upprättats.

– Men vi har tagit emot informationen, kommer att bära med oss den och eventuellt göra lite tätare kontroller i området. Det är så vi jobbar med sådana här tips, har dem med oss i det dagliga arbetet, säger Martina Gradian. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!