Det kan handla om stickningar i ansiktet, magont, hjärtklappning, ångestattacker och gråt inne på jobbtoaletten.
350 000 svenskar tycker flera gånger i veckan att det är psykiskt obehagligt att gå till jobbet. Det visar jobbhälsobarometern från branschorganisationen Sveriges Företagshälsor. Den vanligaste anledningen är ständigt ökande prestationskrav.
I årets jobbhälsobarometer har drygt 10 000 personer fått svara på frågor om hur de upplever sin arbetssituation. Mer än hälften uppger att de någon gång känt psykiskt obehag inför att gå till jobbet under det senaste året.
7,8 procent känner obehag flera gånger i veckan. På nationell nivå motsvarar det 350 000 personer.
De som ofta upplever obehagskänslor har svårare att hantera stress, är sjukskrivna i större utsträckning och är mindre benägna att rekommendera sin arbetsplats till andra.
2014 kostade den svenska ohälsan 31 miljarder kronor. Under 2016 väntas siffran landa på 40 miljarder för att öka till 45 i slutet av den nuvarande regeringens mandatperiod.
Psykisk ohälsa är nu den vanligaste orsaken till sjukskrivning bland både män och kvinnor, drygt fyra av tio är sjukskrivna av det skälet.
Två av tre sjukskrivna är kvinnor. Sjukskrivningarna blir också allt längre: i dag har 28 procent varit sjukskrivna längre än ett år, enligt regeringens kartläggning.
Psykoterapeut Britt Mari Brage är inte förvånad.
– Pressen har ökat, liksom takten i hela samhället. Vi ska producera mycket samtidigt som vi ska vara med överallt. Vi hinner inte återhämta oss. Samtidigt tror jag att fler söker hjälp i tid i dag, det är mer tillåtet.