– Vår förvaltare har varit nere i dag och det är i princip tomt där. Eftersom vi har haft en sådan god dialog ville vi ge dem en rimlig chans, säger Charlotte Törsleff, kommunikatör vid Jernhusen.
På torsdagskvällen lämnade de sista migranterna skjulen och marken kommer nu att användas till endast järnvägsrelaterad verksamhet.
– Det bygger på att man har en fungerande dialog mellan alla parter, det här är svåra saker. Det är fastigheter som inte är avsedda för boende och då får vi försöka informera om det på ett värdig sätt, säger hon.
Rickard Klerfors på Stadsmissionen är en av dem som hjälpt EU-migranterna.
– Ganska många av dem har bestämt sig för att åka hem, drygt hälften av dem ni träffade, säger han.
Inte heller i hemlandet är de välkomna.
– De här människorna är så vana vid att vid att inte vara accepterade och tolererade så det här är tyvärr inget konstigt för dem.
Han har fått uppfattningen att de som valt att stanna kvar i Sverige kommer försöka sova i parker, och flytta runt natt för natt. Trots att de har en väldigt tuff livssituation hara många av dem en positiv inställning till Sverige.
– De tycker att svenskar är generösa och vänliga, och många påtalar att poliserna är så artiga.
Corren når socialchef Anitha Lhådö, som har semester, på telefon för en kommentar.
– Kommer man och söker hjälp så beviljar vi generellt hemresor och det utgår från vistelsebegreppet i socialtjänstlagen, men jag kan inte uttala mig om dessa personer specifikt, säger hon.