Man rånad av flera personer – trio greps i bil på E4

En man blev på torsdagsmorgonen rånad av flera personer i Berga centrum i Linköping. Senare greps och anhölls tre misstänkta utanför Norrköping.

Linköping2021-06-17 09:02

Flera polispatruller larmades vid 05.45-tiden till platsen. En man i 25-årsåldern hade blivit rånad utomhus i Berga av flera personer. Rånarna flydde från området i bil men polisen hade ett registreringsnummer.

Strax efter klockan 6 fick en polispatrull syn på bilen framför sig i norrgående körriktning på E4 utanför Norrköping. I höjd med avfarten till Ingelsta fick polisen stopp på fordonet.

– Vi åkte ut till olika platser och lyckligtvis fick vi ganska snart syn på den här bilen och kunde stanna den. Samtliga tre i bilen greps. Sedan får vi se vilka eventuella roller de här personerna haft, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Gick gripandet lugnt till väga?

– Jag har inte fått någon information om att vi ska behövt använda något extra för att få kontroll på situationen.

Tre personer är anhållna misstänkta på sannolika skäl för rån. De anhållna är två män och en kvinna, samtliga i 25-årsåldern.

Polisen är förtegen om själva rånet men tror inte att det är ett oplanerat rånöverfall som skett.

– Av det som har framkommit hittills handlar det inte om ett överfall mot en helt okänd. Antingen har de stämt träff eller är bekanta sedan tidigare, det är lite oklart.

Polisen kommer under torsdagen att förhöra de tre för att få ytterligare klarhet i vad som hänt.

– Det återstår en hel del förhör för att få klarlagt bakgrunden till det, eventuellt rånbyte och sådana saker, säger Björn Öberg.

Ingen kom till fysisk skada i samband med händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!