Man döms efter uppmärksammade våldtäkten

En 21-årig man döms till fängelse i två år och sex månader sedan han våldtagit en 20-årig kvinna i en lägenhet i stadsdelen Skäggetorp.

En 21-årig man har dömts till två år och sex månaders fängelse sedan han våldtagit en kvinna i en lägenhet i Skäggetorp.

En 21-årig man har dömts till två år och sex månaders fängelse sedan han våldtagit en kvinna i en lägenhet i Skäggetorp.

Foto: Arkivbild

Linköping2019-11-08 17:00

Det var i början av augusti i år som det hela utspelade sig.

Händelsen fick stor uppmärksamhet, bland annat eftersom den 21-årige mannen följdes efter av en grupp människor sedan han försökte fly från den lägenhet där brottet hade begåtts.

Kammaråklagare Eva Kokkonen uppgav dagen efter att polisen kunde gripa den misstänkte sedan någon i gruppen haft telefonkontakt med polisen och berättat var någonstans mannen befann sig.

– Vi upplever då och då en del stora problem med våldsamheter i Skäggetorp. Men det här fallet visar att det finns gott om boende i stadsdelen som verkligen bryr sig om varandra, sade Kokkonen och berättade att den 20-åriga kvinnan lyckades fly från bostaden och att det var då som hon ropade på hjälp.

Mannen och  kvinnan kände inte varandra sedan tidigare. De befann sig i lägenheten sedan de kommit i kontakt med varandra genom gemensamma vänner.

Av åtalet framgår att 21-åringen genom våld och hot tvingat kvinnan till sexuella handlingar som är jämförliga med samlag. Enligt gärningsbeskrivningen sparkade han kvinnan, slog henne i ansiktet och drog i hennes hår. 

Mannen har medgett att han och kvinnan hade sexuellt umgänge, men att hon deltog frivilligt. Förutom fängelsestraffet  på två år och sex månader ska han betala ett skadestånd på 125 000 kronor till 20-åringen.

21-åringen ska kvarstanna i häktet till dess att domen vinner laga kraft.

Domen omfattar också ett fall av grov olovlig körning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!