Vid första åsynen skulle allt i hennes tvårummare kunna vara nyproducerat. Men i princip inget är det.
Louise brinner för återbruk, men nöjer sig sällan med prylarna som de är när hon köper dem på Blocket, Tradera, Sellpy och i lokala second handbutiker.
Hon målar om, bygger om, bygger nytt av återbruk och syr av begagnade tyger.
– Istället för att tänka "ut med det gamla och in med det nya" så låter jag det gamla bli det nya. Jag vill ha saker som framhäver varandra. Har man för många prylar syns ingen av dem.
– Jag älskar när någon säger "shit, var har du köpt den där?" om något jag omskapat själv.
Louise gillar jordiga toner, blågrönt, svart och grått och här finns gott om "clean retro" från 60-, 70- och 80-tal. Man kan nästan tro att hunden "Frallan" är vald efter sin jordiga tigrering.
– Haha, nä, men visst passar han in bra här!
Louise jobbar i den här ordningen:
• Vad kan göras med befintliga möbler och inredning? Kan man måla om ett bord, möblera om och byta textilier?
• Vid behov av inköp handlar hon second hand och har bra koll på var olika grejer finns. Hon behöver inte leta särskilt länge. Ett för stort överkast kan ju till exempel räcka till ett gäng kuddar också.
• I sista hand köper hon nyproducerat och väljer då det som är mest hållbart sett till produktion, kvalité, livslängd och möjlighet att laga.
Konstnärssjälen och esteten Louise hade till en början svårt att välja när hon skulle utbilda sig. Först tänkte hon sig inredningsarkitekt på Konstfack. Men psykologi lät ju också kul, så det blev socionomstudier i Lund istället.
Säkert har hon nytta av båda delarna när hon ska hjälpa andra att hitta sin egen nya stil av redan befintliga möbler och prylar.
– Cirkulär konsumtion är helt rätt i tiden och vi är många som har "ställt om" vårt tänk, både när det gäller inredning och kläder.
Louise slår ett slag för att man också kan låna grejer av varandra. Som kläder och smycken till exempel. Just idag har hon sin systers örhängen som matchar fint till second handtröjan.
– Det sätts ofta likhetstecken mellan nytt och fräscht. Och det betyder ju i så fall att begagnat är ofräscht. Men så behöver det inte alls vara!
På Instagram delar Louise gärna med sig av tips. Som när det gäller rengöring av begagnade grejer.
• Om du köper textilier: lägg dem i frysen ett par timmar, det tar bort både bakterier och dålig lukt.
• Vill du rengöra en soffa/fåtölj: hyr en textilvårdsmaskin. Den tar bort både bakterier, smuts och dålig lukt.
• Vädra! Frisk luft gör susen.
• Köper du en möbel i skinn/läder: använd en lädertvål gjord på naturvänliga ingredienser.
• Maskintvätt då? Jo absolut, men håll dig till 30, 40 grader. Lägger du textilierna i frysen först behöver du inte tvätta i 60 eller 90 grader för att bakterier/ohyra ska försvinna.
Stilfullt och klimatsmart, jo visst, men man behöver nog en del av Louises kreativa hjärna för att få till så udda, roliga och billiga grejer som hon själv har hemma.
Eller vad sägs om en ljusstake av gamla svartmålade julgranskulor, en korg av en tillskrynklad papp-påse, en glasvas som förvandlats till ruffig "betong" av grå färg med bikarbonat i, en sänggavel av billig läkt och en vardagsrumstavla av brunnet papper?
I sin ateljé är hon i full färd med att göra om en gammal träribbsäng till ett läckert loungebord.
Ja, att man inte har tänkt på det.