Lokalpolitiker döms för flera grova brott

En lokalpolitiker från Småland döms till fem års fängelse för flera grova brott. Bland annat döms mannen till våldtäkt mot barn samt köp av sexuell tjänst.

Kalmar tingsrätt.

Kalmar tingsrätt.

Foto: Johannes Widergren

Linköping2021-06-18 19:39

Politikern som är i 40-årsåldern döms för en rad allvarliga brott. Mannen döms till fem års fängelse för våldtäkt mot barn, grov fridskränkning, grovt sexuellt övergrepp mot barn, köp av sexuell tjänst, narkotikabrott samt olaga hot. 

Brottet gällande köp av sexuell tjänst skedde i en lägenhet i Linköping den 14 februari tidigare i år. Mannen hade sms-kontakt med en kvinna som lagt ut en annons på nätet om att hon sålde sex. Lokalpolitikern erkände redan under förhören att han gjort sig skyldig till köp av sexuell tjänst.

Kvinnan har i förhör sagt att lokalpolitikern betalade 3 000 kronor för att ha sex med henne under en timmes tid. Kvinnan berättade även att mannen ville ha kontakt med henne efter sexköpet.

– Ja, tror det var ungefär två dagar senare så var vi ute och åt middag, men då köpte han inga tjänster av mig. Annars har jag inte träffat honom något mer, sade kvinnan i polisförhör.

Den 7 juni genomfördes rättegången i Kalmar tingsrätt bakom stängda dörrar. Domen föll i dag och utöver det femåriga fängelsestraffet döms mannen även till att betala skadestånd på sammanlagt 275 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!