Hon plockar upp kaffekoppen, sedan kommer hon på något och sätter ner den igen. Hon gestikulerar upprymt med händerna. Svaren nästan bubblar fram. Sara Magnusson är bara 25 år och det är svårt att få grepp om hur mycket hon redan hunnit åstadkomma.
Hon har fått stipendier i entreprenörskap och vunnit kurser i ledarskap för tusentals kronor. Hon har studerat i både Kina och Singapore. För bara två veckor sedan fick hon beviljat att åka till en konferens i Guatemala. Trots att hon har fullt upp med att skriva sitt examensarbete.
– Att göra saker ger mig energi. Att jag hinner med allt handlar om prioritering. Jag har lika många timmar som alla andra på dygnet. Man väljer själv hur man vill disponera dem, säger hon.
Sara Magnusson brinner av nyfikenhet på världen omkring oss. Hon vill veta hur saker fungerar och hur vi kan utveckla dem till det bättre. Och allting började egentligen med en inspirerande lärare. Hon invigdes i teknikens och naturvetenskapens värld i högstadiet och utvecklade ett intresse som skulle föra henne bort från hemmet i Växjö och till rymdgymnasiet i Kiruna.
I dag studerar hon sista året på industriell ekonomi på Linköpings universitet och är grundare av både sommarforskarskolan och Experimentfabriken. Företag som låter barn syssla med sådant som de oftast inte får i skolan. Som att bygga robotar, analysera blod eller tillverka slime.
– Det finns en naturlig nyfikenhet hos barn som antingen blomstrar eller dör när de kommer till högstadiet. Jag blev intresserad av naturvetenskap för att jag hade en inspirerande lärare. Men det är alltför ofta ett ämne blir tråkigt för att undervisningen är det. Så tanken är att barnen ska få upptäcka hur roligt det är på egen hand.
Båda företagen har fått bra respons och har har genererat utmärkelser som Årets supertalang, Årets kvinnliga ledare och Årets uppstickare. Nyligen blev hon utnämnd till Årets framtida ledare av revisionsföretaget KPMG.
– Det känns fantastiskt. Om inte naturvetenskapen eller tekniken kommer förändra världen så är det bra ledare.
Och det är precis en ledare som Sara vill bli. Helst inom teknik där hon kan vara med och skapa en positiv utveckling.
– Många har en negativ inställning till framtiden. De tror att vi redan har nått toppen och är på väg ner. Men inom tekniken ser man mer än någon annanstans att utvecklingen går framåt.
Sara sneglar på klockan. Hennes dag är planerad in i minsta detalj, trots att det är lördag. Efter intervjun ska hon direkt till Fenomenmagasinet.
Men får du aldrig prestationsångest?
– Jag brukar inte ställa så höga krav på mig själv. Och för dem som jag bryr mig om kvittar det om jag blir Årets framtida ledare eller inte, säger hon och ler.
Misslyckade arbeten eller experiment kan såklart slå hårt, precis som för alla andra. Men Sara försöker ta nederlagen med en klackspark.
– I vissa fall är det bara att rycka på axlarna och gå vidare. I andra måste man helt enkelt bryta ihop, sen gå vidare. Jag är en ganska nöjd person.
I sommar tar Sara sin examen. Exakt vad hon ska göra efteråt är inte hugget i sten. Men hon menar att det alltid är viktigt att hitta mening och en glädje i det hon gör.
– I slutändan handlar det om vad man vill känna på dödsbädden. Jag vill veta att jag har bidragit till något större. Om jag på något sätt har gjort livet bättre för någon kan jag känna mig nöjd.