Linkura: "Det är jättestort för oss"

Linkura – ett företag som mäter stress i yrkeslivet och privat – finns med bland de företag från länet som på tisdagen tävlar om en plats på den så kallade 33-listan.

Johan Gunnarsson, Linkura.

Johan Gunnarsson, Linkura.

Foto: Linkura

Linköping2017-02-07 07:30

Tillsammans med Epishine som tillverkar billiga och energieffektiva solceller i plast, och Vovsyne med sin plattform för livesändning av vr-video kommer Linkura att tävla på Creactive i Mjärdevi i Linköping.

– Det är jättestort för oss. Vi är ett teknikföretag men vi jobbar med mjuka frågor. Eftersom vi jobbar med människor är det extra speciellt att vi uppmärksammas av 33-listan. Det betyder att vi har har tagit rätt höjd med vår tekniska lösning, säger Johan Gunnarson.

Företaget tog in investeringar för några år sedan, bland annat förre LHC-stjärnan Mattias Weinhandl var en av investorerna. I dag har företaget ett 50-tal kunder.

– Vi omsätter omkring 2–4 miljoner kronor. Utvecklingskostnaderna är höga, säger Johan Gunnarsson.

Företaget är en avknoppning från LiU. Med hjälp av en liten apparat som en person kan bära på sig, kan man göra mätningar under aktivitet, som påmminner om ett kliniskt EKG-test.

– Vi kan verkligen mäta stress på jobbet, vi känner oss väldigt trygga med att det är tillförlitligt. Genom att göra de här mätningarna ute i det vanliga livet, inte på en klinik, kan vi ta fram data som visar om människor har en stressig miljö. Men vi pekar förstås inte ut enskilda personer.

Dessutom har företaget skapat ett åtgärdsprogram.

– En människa, eller flera på en arbetsplats, kan veta om att det är stressigt. Men de vet kanske inte hur de ska göra för att komma ifrån det. Därför ha vi skapat ett ganska omfattande program med mental träning och coacher som man kan ha kontakt med digitalt, säger Johan Gunnarsson.

Under ett event på tisdagskvällen ska företagen argumentera för sina idéer. De tävlande har chansen att komma med på 33-listan, en lista över 33 teknikföretag med en ljus framtid. Det är tidningen Teknikens värld som arrangerar 33-listan för tionde året i rad. Med tiden har en placering på listan blivit väldigt åtråvärd. 33-listan åker på en turné där företagen får "pitcha", alltså argumentera för, sin idé för att sedan kunna bli uttagna till listan.

För Linkuras del är 33-listan betydelsefull. Företaget anser sig nu ha en väl fungerande produkt och därtill ett kundunderlag. Ett samarbetsavtal med en större aktör inom företagshälsovården ska också vara på väg.

– Ja, men det kan jag tyvärr inte säga mer om i dag, förklarar Johan Gunnarsson.

33-listan i Linköping

Den första regionala finalen för 33-listan 2017 hålls den 7 februari i Linköping. Evenemanget är gratis och anordnas i Creactive i Mjärdevi Science Park, med start klockan 17.

Bolagen som pitchar i Linköping:

Linkura, Johan Gunnarsson

Gör: Kartlägger stress med hjälp av ekg-mätare och programvara.

Startår: 2013.

Anställda: 6.

Epishine, Mattias Josephson

Ort: Norrköping

Gör: Energieffektiva solceller i plast.

Startår: 2016.

Anställda: 7.

Voysys, Torkel Danielsson

Ort: Norrköping.

Gör: Plattform för livesänding av vr-video.

Startår: 2014.

Anställda: 3.

Om 33-listan

Utser Sveriges mest lovande teknikbolag. 33-listan är skapad av tidskriften Teknikens värld.

I år tas listan fram för tionde året i rad.

För att komma med på listan krävs att företaget är baserat på en innovation, är max sju år, det vill säga startat 2010 eller senare, ej är listat på någon form av handelsplats.

Ett företag kan vara med på 33-listan max tre gånger.

Andra stopp på turnén är Umeå, 8 februari, Malmö 8 mars, Göteborg 14 mars samt Stockholm meds final den 4 april.

Juryn i Linköping består av:Lena Lyckenvik konsult inom ledar- och företagsutveckling, Magnus Thorarensen marknadschef & grundare BRP Systems AB och Kalle Wiklund reporter på Ny Teknik.

Se mer: www.33-listan.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!