Linköpingspaketen blir regeringsfråga

Postnord flyttar paketutlämningen från innerstan till Tornbyområdet. Det har fått (S) i Linköping att fråga regeringen hur den ska agera.

Foto: Postnord

LINKÖPING2016-12-06 07:30

– Postnord har inte hängt med i samhällsutvecklingen, konstaterar Elias Aguirre (S) som är kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnad.

Invånarna på ett antal adresser i Vasastaden och Gottfridsberg fick sin paketutlämning flyttad till Tornby av Postnord. Det innebär problem för dem som saknar bil och längre väg för dem som har det.

Samtidigt planerar Linköpings politiker för att minska bilberoendet i stan. Nu frågar riksdagsledamot Johan Löfstrand (S) ansvarig minister om hur regeringen tänker underlätta för människor i liknande situationer, för att peka på bristen på tillgänglighets- och hållbarhetsfokus.

– Vi försöker skapa tillgänglighet till bra service i alla bostadsområden och göra oss mindre beroende av bil. Det här motverkar den utvecklingen, säger Elias Aguirre.

Att flytta postutlämningen till Maxi på Tornbyområdet är bara en av alla åtgärder som Postnord har fått kritik för under det senaste året. Allt oftare uppmärksammas företaget i samband med problem av leverans och utlämning av post och paket.

– Det är viktigt att Postnord tar ansvar och säkerställer en bra service till medborgarna. Det är en viktig samhällsfunktion som behöver fungera i vardagen, säger Johan Löfstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!