Burgare och sushi i samma restaurang kanske låter konstigt för en del. Men det är ett vinnande koncept enligt krögarna Johannes Soner, ägare av Gimme Sushi och Fredrik Haglind, ägare av hamburgerstället Flott. Deras gemensamma koncept finns redan i både Valla och på Storgatan inne i stan.
Varför i Ica Maxi?
– Det är tillgängligt och det finns stor parkeringsmöjlighet. Förr kanske man åkte till en restaurang för att sitta och äta men nu äter man ju ständigt på resande fot. Det ska finnas en pickup-station som vi kallar det för och det ska vara enkelt att ta med sig hem, till exempel på vägen från jobbet, säger Johannes Soner.
Fredrik Haglind berättar att det ska finnas skärmar man kan beställa på innan man går in och handlar. När man sen kommer ut från butiken är maten redo.
Duon berättar även att de till nästa vår- och sommarsäsong kommer att satsa på en uteservering.
Kommer folk vilja sitta vid parkeringen?
– Det gör de ju redan idag på McDonalds. Det kommer skapa fler sittmöjligheter genom att bygga till en uteserveringsyta. Man får ju ta det som det är, man kan ju inte ha Stora torget som referens. Jag går ju inte själv dit för att ha en trevlig vy, säger Johannes Soner.
Hur ser ni på konkurrensen i området?
– Flott har ju restaurang bara några hundra meter härifrån, inne på I-huset. Där finns även Sushi Yama. Vi har mycket matgäster där, men det är inte så mycket takeaway, jag skulle säga att 90 procent av gästerna där sitter på plats och äter, säger Fredrik Haglind.
Med takeaway-möjligheter och så mycket parkeringar menar Fredrik Haglind att det är helt andra typer av gäster som restaurangen på ICA Maxi kommer att attrahera.
– Men ja, konkurrens finns absolut. Men det är väl bra. Vi kör vårt race, och än så länge har det fungerat, fortsätter han.
Hur blir det med caféet och pizzerian som redan finns inne på Ica Maxi?
– Pizzerian och caféet ska behållas. Det är viktigt kände vi, säger Fredrik Haglind.
– Vi är ju affärsmän i grunden. Varför förstöra någonting som funkar? Vi vill ju bara göra det bättre, säger Johannes Soner.
Så man kan beställa fika, pizza, burgare och sushi i samma kassa?
– Precis. Vi kommer även ha en traditionell kassa som bara är för fikagäster, säger Johannes Soner.
Anställer ni nytt folk?
– Det tillkommer ungefär 10 personer, säger Johannes Soner.