E-sporten växer explosionsartat, inte bara i Sverige, utan också internationellt. Bland de spel som blivit störst på e-sportscenen är Counter Strike: Global Offensive (CS:GO).
Klasskamraterna Gustav Brunell Brandes, 17, och Rasmus Broman, 18, spelar själva spelet. Båda läser andra året på samhällsvetenskapliga programmet vid Katedralskolan i Linköping.
Idén till EscoreLive fick Gustav när han spenderade påsklovet förra året hos sin farmor och farfar.
– Det var en stor turnering då som jag inte kunde följa och jag ville veta resultaten medan matcherna pågick. Jag sökte efter appar i Appstore, men det fanns ingen. Då tänkte jag att då gör jag väl en själv då, säger Gustav Brunell Brandes.
Sedan dess har stenen rullat i allt snabbare takt. I november kontaktade de Almi Östergötland, som gillade idéen och bidrog med kapital och gjorde att programmeraren Andreas Stenberg från företaget Inntrion kom in i bilden.
I december lanserades EscoreLive för IOS och i januari kom den senaste uppdateringen.
Gustav och Rasmus lägger ned mycket av sin lediga tid för att uppdatera resultaten från turneringarna.
– Ibland lägger man tre timmar efter skolan, ibland blir det sex, sju, säger Gustav.
– Det kan vara tråkigt att sitta och uppdatera ibland när det är en liten turnering och inte många följare, men som nu när det var turnering i Katowice (ESL One Katowice, reds. anm.) var det många som använde appen och det var riktigt kul. Men vi är beredda på att det kommer vara mycket jobb nu i början, säger Rasmus.
Nästa mål är att förfina designen samt att släppa appen även till Android.
Escore har fått bra feedback från deras testare och sedan den gått live har recensioner haglat in från omvärlden.
– Vi har nu senast fått en recension från Ryssland – då gick man genast in via Google Translate och kollade vad det stod. Vi har också fått recensioner från länder i Asien och i Afrika till och med, säger Gustav.
– Vi har fått mycket bra kritik, det negativa vi har fått är om den enkla designen och att det inte finns till Android, så det är det vi prioriterar att fixa först, säger Rasmus.
Escore är en gratis-app och intäkterna kommer från reklam. Hittills har appen laddats ned på cirka 4 500 enheter. Företaget drivs med hjälp av Gustavs pappa Henrik Brandes.
Nyfiken på CS:GO och ESL One? Se CS:GO-finalen (tredje kartan av tre) från ESL One i Katowice 2015 mellan de två svenska lagen Fnatic och Ninjas in Pyjamas här.