Epishine drar in 69 miljoner kronor i nyemission

Linköpingsföretaget Epishine, som utvecklar printade solceller, har fått in 69 miljoner kronor i en riktad nyemission.

Epishine har utvecklat en teknik för printade solceller.

Epishine har utvecklat en teknik för printade solceller.

Foto: Epishine

Linköping2024-05-30 12:06

Epishine, ett företag inom tryckta solceller med fokus på att använda inomhusljus för strömförsörjning, har med stöd av befintliga och nya investerare fått in kapital som ska användas för att möjliggöra den kommersiella expansionen av den teknik som företaget utvecklat. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande. Teknologin är utformad för att fånga inomhusljus för att driva elektronik. 

– Vi är tacksamma för det förnyade stödet från både befintliga och nya investerare. Denna finansiering är en viktig milstolpe i våra planer för att öka vår globala marknadsnärvaro, säger Anders Kottenauer, vd för Epishine i en kommentar. 

Företaget anser sig vara på god väg att etablera sig som en ledande aktör inom hållbara energilösningar inom olika applikationsområden. "Kapitaltillskottet kommer bidra till att stärka Epishines globala närvaro och möjliggöra intensifierade säljaktiviteter samt fördjupade samarbeten med kunder och partners inom företagets olika affärssegment", skriver företaget i pressmeddelandet.  

Epishines teknologi fångar inomhusljus för att göra elektronik självförsörjande. Målsättningen är att göra kablar, engångsbatterier och onödigt underhåll överflödigt. Företaget har utvecklat en tillverkningsmetod för att printa solceller på ett sätt som kan liknas vid ett tidningstryckeri. 

Företaget har sin verksamhet på Attorpsgatan i Tornby. Bolaget grundades i Linköping 2016.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!