Linköpingsbutik ute till försäljning

Pyssel och hobby på höjden och på längden. Nu är Medmera till salu. Ägarna Sara Bjerkeby och Helena Åsenhed hoppas att ha allt klart till sommaren.

Sara Bjerkeby, till vänster, och Helena Åsenhed, delägare till Medmera, säljer nu butiken. De hoppas att den nya ägaren, vem det nu blir, ska vara på plats till sommaren.

Sara Bjerkeby, till vänster, och Helena Åsenhed, delägare till Medmera, säljer nu butiken. De hoppas att den nya ägaren, vem det nu blir, ska vara på plats till sommaren.

Foto: Pelle Johansson

Linköping2019-02-19 18:00

Medmera öppnades i Tannefors i augusti 1993 av Birgitta Lundin och Britt Holmberg, den senare mamma till Sara som tillsammans med Helena Åsenhed tog över rörelsen i januari 2010.

I butiken finns det mesta i pyssel och hobbyväg.

Kundkretsen spänner över ett brett åldersspann, berättar Helena Åsenhed.

– Från små barn till pensionärer. Det finns något för alla här inne.

Trivselfaktorn har i alla år varit väldigt hög, menar Sara Bjerkeby.

– Alla underbara möten med våra kunder är väl det jag kommer att sakna mest, men vi känner båda att det är dags att skicka stafettpinnen vidare till nästa eldsjäl, säger Helena.

Sara nickar och håller med.

– Det är bra om det kommer in en person med nya krafter. Vi vill såklart att den som tar över fortsätter på den väg som vi valt att följa, men självklart finns det utrymme för egna idéer.

Vad som väntar delägarna efter försäljningen är inte klart.

– Just nu ligger fokus på att få till en bra övergång. Det är viktigt både för oss, den som köper och butikens kunder, säger Sara och fortsätter lite hemlighetsfullt:

– Vi får se vad det blir för oss. Det är ett bra tillfälle att vidareutveckla sig inom andra områden.

Enligt Helena har ett par personer redan hört av sig och visat intresse för rörelsen.

– Men än så länge är inga avtal skrivna. Vår förhoppning är att den nya ägaren, vem det nu blir, ska vara på plats till sommaren. Det viktigaste för oss är att det blir rätt person, inte att det ska gå fort, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!