Linköpingsbo blir förbundsstyrelseledamot

Philip Engström från Linköping utsågs under tisdagen till ny förbundsstyrelseledamot i Sveriges största akademikerförbund.

Philip Engström från Linköping valdes under tisdagen till förbundstyrelseledamot i Sveriges Ingenjörers förbundsstyrelse.

Philip Engström från Linköping valdes under tisdagen till förbundstyrelseledamot i Sveriges Ingenjörers förbundsstyrelse.

Foto: Maria Åsén

Linköping2019-11-21 16:30

Det är föreningen Sveriges ingenjörers förbundsstyrelse som Philip Engström blir ledamot i. 

– Det känns väldigt spännande. Det är en möjlighet att vara med och påverka var förbundet ska ta vägen. Det finns en del frågor som jag själv brinner för och ser fram emot att driva. Det är främst kring kommunikation och demokratifrågor. Hur man når ut till medlemmar på ett bra sätt, berättar Philip Engström. 

Sveriges ingenjörer är ett fackförbund och en intresseorganisation för högskoleutbildade ingenjörer. De har i uppdrag att verka för medlemmarna och ge stöd genom hela arbetslivet.

– Det kan vara att man råkar illa ut på jobbet eller vill ha hjälp med olika avtalsfrågor. Men det handlar även om att verka som opinionsbildare och debattör. 

Philip Engström har en civilingenjörsexamen i medieteknik från Linköpings universitet. Till vardags arbetar han som forsknings- och utvecklingskoordinator på informationsteknikfunktionen, Nationellt forensiskt centrum hos Polismyndigheten. 

– I min roll arbetar jag främst med forskning- och utvecklingsfrågor såsom strategisk planering och vilka områden vi ska satsa på. Det handlar också om vilka samarbeten vi behöver med exempelvis företag, universitet eller andra myndigheter. Just nu är jag ansvarig för två pågående EU-projekt där jag är Polismyndighetens kontaktperson. Jag ser till att projektet rullar på i den inriktning Polismyndigheten är intresserad av och att vi bidrar på det sätt som vi lovat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!