Linköpings kostchef får fint pris

Linköpings kostchef Åsa Kullberg har tilldelats priset "Årets Werner". Priset delas ut till personer som främjar svensk matkultur.– Det bara bubblar av glädje, säger Åsa Kullberg.

Personer i den lilla infällda bilden från vänster:  Håkan Thörnström, Ingrid Vögeli, Ulrika Lundgren och Åsa Kullberg.

Personer i den lilla infällda bilden från vänster: Håkan Thörnström, Ingrid Vögeli, Ulrika Lundgren och Åsa Kullberg.

Foto: Oskar Lüren och Fredrik Sandberg/Scanpix

Linköping2014-11-10 20:27

I motiveringen står att läsa att Åsa Kullberg "sporrar till utveckling och inspiration och har insikter om god mat till vardag och fest, för såväl friska som sjuka vilket gör henne till en värdig mottagare i Werner Vögelis anda". När Corren når Åsa Kullberg är hon precis på väg hem från dagen i Stockholm där prisceremonin har ägt rum.

– Att få ett pris i Werner Vögelis anda är jätteroligt när man jobbar inom måltidsverksamhet. Vi försöker göra väldigt mycket bra med kost och restaurang i skolan och äldreomsorgen, att vi har råvaror med bra kvalitet. Werner var en person som brann för mat, en nestor i restaurangvärlden, säger hon och fortsätter:

– Jag ser det som mitt uppdrag att berätta om allt bra vi gör. Men det hjälper ju inte hur mycket man pratar om det finns någon substans i botten, jag har fantastiska medarbetare, utan dem blir det inte verklighet. Det är jättekul att vi i Linköping blir uppmärksammade.

"Årets Werner" var ett av flera priser som delades ut i samband med en festlig lunch på Operakällaren i Stockholm.

– Att få vara här och äta lunch på Operakällaren, bara det är ett pris. Det serverades Wallenbergare med potatismos och gröna ärtor. En klassisk måltid som Werner Vögeli föredrog. Jag fick sitta vid honnörsbordet och där satt Werners hustru, berättar Åsa Kullberg.

Priset "Årets Werner" består av ett diplom och en mässingsstaty föreställande Werner Vögeli. Tidigare har bland annat Leif Mannerström och Melker Andersson tilldelats priset.

Hur ska ni fira det här?

– Det här har varit så hemligt så jag har inte hunnit tänka ut något, men det måste jag absolut titta och klura på för mina medarbetare har ju en jättestor del i det här, säger Åsa Kullberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!