Vår stad
Byggnaden uppmärksammades naturligtvis i lokalpressen men även med en helsida i Aftonbladet, där benämnd skyskrapa, och en notis i Dagens Nyheter.
Kannan var med sin höjd på 37 meter länge Linköpings högsta bostadshus. Den omfattar tio våningar över och två våningar under mark. I byggnaden iordningställdes 43 lägenheter varierade allt från en etta med kokvrå till en sexrummaren på tionde våningen. Övriga lägenheter var om två, tre eller fyra rum.
När Kannan var ny sågs den som ett under av modernitet. Den hade bland annat stadens första porttelefoner, vilka kom att locka många pojkar att busringa. Uppmärksamhet väckte även att de boendes parkeringsplatser hade eluttag.
På taket låg stadens högst belägna lekplats. Den var omgärdad av ett halvannan meter högt säkerhets- och vindskydd av plexiglas. Just säkerhetsaspekten blev omskriven. På taket kunde föräldrarna tryggt lämna barnen, något som var omöjligt i markplanet då riksettan strök förbi utanför husknuten.
I den nedre källarvåningen fanns förutom förråd och matkällare ett skyddsrum utrustat med åtta torrdass. I skyddsrummet var det plats för 200 personer. I den övre källaren fanns tvättstuga med torkrum, en mattpiskmaskin och låsbara frysfack för hyresgästerna. Där fanns också ett omfattande cykelgarage samt lagerutrymmen för butikerna. I det planet hyrde också Linköpings Bridgesällskap lokaler.
Butikerna i bottenvåningen stod inflyttningsklara i november 1956. Allteftersom bostäderna var klara fick hyresgästerna flytta in. I juni 1957 var hela byggnaden klar och då kunde stadsläkaren Rune Ståhl med familj flytta in i den magnifika sexrummaren högst upp.
Redan senhösten 1956 hade Rune Ståhl öppnat sin läkarmottagning i husets andra våningsplan. I entréplanet öppnade samma höst Tannefors Glas- och inramningsaffär och Nordsjö färg nya butiker. I samma plan slog Systembolaget i december 1956 upp dörrarna till sin tredje Linköpingsbutik. Där kom i oktober 1957 även PG Svenssons möbler öppna en av sina många försäljningsställen.
Det var stockholmsarkitekterna Eric Ahlin och Bertil Ringqvist som ritade och AB Östgöta Byggen som uppförde byggnaden på uppdrag av AB Stångåstaden. Byggnaden har fått sitt namn efter det kvarter den ligger i.
Tack Bo Peter Persson, Anita och Lennart Forslund, Birgitta och Christina Ståhl.