Om medborgarna enbart sett till ekonomin under de åtta år som gått borde kanske hans Allians inte ha förlorat valet.
– Väljarna har alltid rätt, men jag tror det var så att vi inte tillräckligt väl fick fram vår berättelse om framtiden. Och vi har en del utmaningar, till exempel de kriminella gängen. Det oroar folk.
Han har sammanställt årsboksluten och han pekar på att det är en extremt välskött kommun ekonomiskt sett. Det finns ingen av de jämförbara kommunerna i Sverige som ens är i närheten av Linköping när det handlar om soliditet och likviditet.
– Det är inga tomma lador eller blödande lador – hur nu en sån ser ut – men nåt sånt kan ingen våga påstå om Linköping. Det här tar tid att bygga upp men går också väldigt fort att rasera.
Men om en kommun får överskott så kan man ju säga att ni tagit ut för hög skatt?
– Det har vi inte gjort för vi ligger bland de lägsta på kommunalskatten och dessutom behöver vi dessa reserver nu när vi ska investera i infrastruktur. Hade vi inte haft reserverna så hade vi behövt låna direkt och höja skatten.
En del av de pengar som blev över efter 2014 hade han dock gärna sett att de var förbrukade.
Det gäller till exempel 40,8 miljoner som blev kvar hos barn- och ungdomsnämnden. Dessa borde ha gått till att anställa förskolelärare – men det fanns inga att anställa.
Samma sak gäller samhällsbyggnadsnämnden, där blev det 39,3 miljoner kronor över som borde ha använts till mer personal. Till viss del beror långsamheten i kommunens planläggning av nya bostäder på att det fattas folk på den avdelningen.
– Ja, det är vissa tjänster som är svåra att hitta rätt kompetens för, säger Paul Lindvall.
Nu är det den nya majoriteten Koalition för Linköping som har att förvalta ekonomin. Paul Lindvall är kommunalråd i opposition är därmed kritisk.
– Jag är orolig eftersom den nya majoriteten har lovat väldigt mycket och gör man det så kostar det också mycket. Man har lovat mer till allt och alla.
Den nya kommunstyrelseordföranden Lena Micko (S) är förstås glad att det finns pengar.
– Men det finns saker som är eftersatta, där vi måste ta ifatt. Vi ser ett stort behov inom äldreomsorgen och bemanningen där, säger hon.
På den punkten vill hon satsa och hon räknar också med statligt bidrag när regeringen i vår väntas få igenom sin budget.