Lätt som en plätt att sälja semlor nu?

Fem miljoner semlor förväntas vi stoppa i oss under tisdagens semmelfirande. Långt ifrån så många kommer relativt nyöppnade caféet A piece of cake på Torggatan att sälja.

I väntan. Semla? Någon? Frida Johansson på A piece of cake är beredd inför fettisdagen.

I väntan. Semla? Någon? Frida Johansson på A piece of cake är beredd inför fettisdagen.

Foto: Jörgen Auer

LINKÖPING2015-02-17 09:30

A piece of cake (ett stycke kaka, eller lätt som en plätt) har inte varit öppet särskilt länge. Bara sedan 3 december när man öppnade i den lokal som redan tidigare inrymt ett café, Duxe Mfg Co.

– Vi har ingen erfarenhet av fettisdagen eftersom vi inte har haft café tidigare, men vi märker ju att det går åt fler på helgerna än på vardagar. Till tisdagen räknar vi dock med att köpa in och sälja dubbelt så många semlor som vi brukar sälja på andra vardagar, säger Frida Johansson.

Och vad betyder det i antal?

– Tja, ett tiotal.

Frida driver caféet tillsammans med Anna-Carin Vestman.

– Vi hade jobb i tandvården, båda två, Anna-Carin som hygienist och jag som sköterska, men sa upp oss för att starta eget. En gammal dröm som nu gått i uppfyllelse.

Har starten motsvarat förväntningarna?

– I alla fall december som var väldigt hektisk. Sen har det lugnat ner sig.

Vad är ert koncept?

– Att vara lite mer personligt än de stora kedjorna.

Vad säljs bäst hos er?

– Chokladbollar och småpajer.

Caféet serverar även frukost och lättare luncher som pajer, pannkaka och sallad. Eller egengjord soppa.

Senare i vår kommer caféet även att ha uteservering på Torggatan. Lite i avskildhet, men ändå i city, bara några meter från Stora torget.

Men tillbaka till semlorna. Ni bakar dem inte själva?

– Nej, vi köper dem hos Borgs i Valla och hittills har vi inte köpt in så många, men dem vi köper in går åt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om