Lastbil med corona-avfall var inblandad i krock

En trafikolycka inträffade på fredagsmorgonen på området Tornby i Linköping. En av de inblandade fordonen var lastad med avfall som är kontaminerat av coronavirus.

Två lastbilar i krock.

Två lastbilar i krock.

Foto: Erik Alfons Johansson

Linköping2020-11-13 09:09

Trafikolyckan, som Sos fick larm om klockan 09.00 på fredagen inträffade i korsningen Tornbyvägen-Västra svedengatan. Det var en lastbil och en lätt lastbil som var inblandade i kollisionen.

Den drabbade lastbilen var vid tillfället för krocken lastad med smittoavfall, material som var kontaminerat av coronaviruset.

– Vi åkte dit men kunde vända igen utan åtgärd. Det visade sig att lastbilen bara fått lättare plåtskador, säger Christian Lind, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Så det var aldrig någon fara med avfallet?

– Nej, som jag förstår det var det helt lugnt.

Polisen rapportrerar att man inte misstänker något brott i samband med trafikolyckan, trots att den skett i en korsning med rödljus.

Vi har tidigare berättat om att riskavfall från corona-relaterad sjukvård vid Universitetssjukhuset bränns upp i Gärstad-verket. Då har avfallet bestått av bland annat munskydd, plasthandskar och papper. Exakt vad den aktuella lastbilen innehöll är i skrivande stund oklart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!