Det säger Anders Gravström, mattelärare på Ljungsbroskolan sedan 21 år tillbaka.
Det är tisdag och flera Skäggetorpselever är på besök på Ljungsbroskolan. Eleverna tillbringar skoldagen i de klasser där de ska börja i augusti. Utanför skolan sitter Helena Sydvart, lärare från Skäggetorpsskolan, som väntar på sina elever. De åkte buss tillsammans till Ljungsbro på morgonen och de ska tillsammans med bussen tillbaka till Skäggetorp.
Den här dagen var tänkt att vara lite som en generalrepetition för alla Skäggetorpsskolans högstadieelever innan de börjar på sina nya skolor nästa läsår. Högstadiet stängs och tio blivande åttor och nior hamnar på Ljungsbroskolan. Fyra av dem har Anders Gravström haft på sina mattelektioner på tisdagen.
– Det gick bra, eleverna var jätteskötsamma, berättar han för Helena Sydvart.
På Ljungsbroskolan går sedan tidigare flera elever från Skäggetorp. Varje år brukar några mellanstadieelever välja i skolvalet att fortsätta högstadiet i Ljungsbro.
– Det har fungerat bra. Den här skolan väljer de elever från Skäggetorp som vill gå i skolan där man kan prata svenska med svenska elever. Och det här är en bra skola med skötsamma elever. Som lärare trivs jag jättebra.
Med tanke på att en elev hotade två rektorer nyligen kan man undra: Till vilken skola kommer Skäggetorpseleverna?
– Vi lärare pratade just förra veckan om att det var så lugnt och skönt på skolan. Direkt efter det hände det att en elev hotade våra rektorer och det blev en uppståndelse. Men så är det i hela samhället och på många andra skolor. Majoriteten sköter sig, men det finns undantag. Vi har 200 helt underbara elever, men det pratas aldrig om dem. Och sedan har vi två, tre som ibland ställer till och de hamnar i centrum.
Anders Gravström är nästan lyrisk när han beskriver Ljungsbroskolans 200 underbara elever.
– De kan ibland vara lite högljudda på skolan, men så fort vi åker någonstans, redan efter bron, är de så snälla och skötsamma, de tar nästan varandra i handen.
Vi hörde av några elever att man får äta godis och titta på sin mobil i klassen. Kan det stämma?
– Ja, det får man göra men bara i en klass. I den klassen har det utarbetats vissa egna regler. De behövdes för att klassen ska utvecklas och gå framåt. Och nu går klassen verkligen framåt.