Långa köer efter olycka med lastbil på E4

Strax innan lunchtid larmades SOS till en trafikolycka på E4 söder om Herrbeta. Till följd av det inträffade blev det långa köer på motorvägen.

Foto: Dennis Pettersson

Linköping2019-08-27 11:51

Larmet inkom vid 11.45-tiden. En lastbil med släp hade då vält ned i ett dike cirka två kilometer söder om Herrbeta i riktning mot Linköping. Enligt larmet tog sig chauffören ur fordonet för egen maskin. Personen ska inte ha ådragit sig några fysiska skador.

Både polis och räddningstjänst larmades till olyckan. Till en början stängdes E4 av helt i södergående riktning, därefter hölls ett körfält stängt.

– Det vi gör just nu är att vi är kvar och säkrar platsen så att det inte blir fler olyckor, sa Daniel Agerhult, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland, tidigare under dagen.

En bärgare, som kan bärga tyngre fordon, beställdes. Prognosen var först satt till 13-tiden, men först senare under kvällen kommer lastbilen att flyttas. Det finns då en risk att båda körfälten måste stängas av igen under själva bärgningsarbetet. Klockan 19.00 påbörjades bärgningsarbetet och den preliminära prognosen är att bärgningen ska vara klar till klockan 08.00 på onsdagens morgon.

– Det här är inget man gör på tio minuter så kan man välja en annan väg är det bra, sa Erik Terneborn, presstalesperson vid Polisen i Östergötland.

Polisen uppmanade trafikanter som färdades söderut på E4 att ta en annan väg, till exempel genom att svänga av vid trafikplats Norsholm mot länsväg 210/länsväg 796 för att undvika köerna.

Polisen kommer att upprätta en anmälan om trafikolycka, i nuläget finns det ingen misstanke om brott.

Vid 14.30 började köerna lätta upp och vid 14.20 lämnade den sista polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!