"Lammkött" röstas fram på Katedralskolan

På Katedralskolan pågår en omröstning om vilka tjejer som är snyggast, där det är fritt fram för killarnas kommentarer. Omröstningen sker på Facebooksidan "Katedralskolans lammkött".

Foto:

LINKÖPING2012-02-01 06:30

- Jag fick reda på det här i morse och blev väldigt ledsen och arg. Det kommer att ha högsta prioritet när skolledningen träffas i eftermiddag, säger Katedralskolans rektor Britt-Marie Andersson.

Start i Stockholm

Facebooksidor på temat lammkött är en trend på gymnasieskolorna just nu. Sidan "Lammkött of Östra Real" har funnits sedan oktober och är en inspirationskälla för andra skolor.

Sidorna startas och drivs av pojkar på skolorna. De lägger ut bilder på kvinnliga elever, ofta tagna från deras Facebooksidor, och startar en omröstning om hur snygga de är.

Vill stänga sidan

Både tjejer och killar deltar genom att trycka på gilla-knappen. I kommentarsfälten är det mest killar som gör sig hörda med sina åsikter.

Den första versionen av "Katedralskolans lammkött" stängdes för en tid sedan. Men i förra veckan återuppstod den igen. När en bild på en tjej i årskurs ett lades ut på sidan i söndags tryckte 114 elever på gilla-knappen.

- Vi måste kolla vad vi har för möjligheter att stänga den här sidan. Och så vill jag veta om tjejerna har godkänt att bilderna lagts ut, annars är det ju en ren kränkning, säger Britt-Marie Andersson.

Ytlig utseendefixering

Elevrådet har ingenting med "Katedralskolans lammkött" att göra, det understryker ordförande Moa Golster.

- Sidan har startats av en enskild elev, och vi har inte diskuterat den i elevrådet.

- Men om du vill ha min personliga åsikt så gillar jag den inte. Den är ytlig och betonar bara tjejernas utseende, säger Moa Golster.

”Katedralskolans lammkött” gillas av hundratals elever.
”Katedralskolans lammkött” gillas av hundratals elever.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!