Den juridiska processen började med att hon fick en parkeringsbot klockan 16.18 den 6 september 2011.
Kvinnan som är hemmahörande i Linköping hade parkerat bilen på Torggatan i Norrköping. Hon vände sig till polismyndigheten och bestred parkeringsboten.
Kvinnan hävdade att parkeringsbiljetten var väl synlig och läsbar utifrån, även om den inte var placerad i framrutan på förarsidan utan på passagerarsidan.
Biljetten hade betalats klockan 10.48 den aktuella dagen och var giltig i 24 timmar. Hon skickade också fotografier för att bevisa att hon hade gjort rätt.
Men det övertygade inte Polismyndigheten i Östergötland som menade att det inte fanns skäl nog för att undanröja boten.
Ärendet gick därifrån vidare till Norrköpings tingsrätt som cirka fyra månader senare konstaterade att fotografierna hade ett högt bevisvärde.
Lagen säger inget om att parkeringsbiljetten måste vara placerad i framrutan på just förarsidan. Kvinnan fick därför rätt i den instansen men polisen överklagade beslutet till Göta hovrätt.
Där fick hon ett helt annat beslut i början av juni 2012. Hovrätten påpekade att parkeringsvakten särskilt hade antecknat att ingen giltig biljett fanns fullt läsbar utifrån.
Domstolen menade också det var helt uteslutet att vakten av slarv eller misstag skulle ha kunnat undgå att se biljetten om den verkligen hade funnits där.
Men kvinnan var inte beredd att ge upp kampen och hon vände sig till Högsta domstolen. Det visade sig vara ett klokt agerande eftersom domstolen nu har avgjort rättsfallet till hennes fördel.
Det saknas anledning att ifrågasätta hennes bilder och hennes uppgift om att dessa togs i samband med att hon upptäckte parkeringsanmärkningen, står det i beslutet.
Högsta domstolen anser att kvinnans invändning tillsammans med bilderna inte kan anses vara motbevisade av p-vaktens anteckning. Och p-boten ska därför undanröjas.