Kvinna angreps av flera personer – uppges ha slagit tillbaka

En kvinna ska ha blivit angripen av flera personer när hon rastade sin hund i Skäggetorp sent på tisdagskvällen. Både kvinnan och de andra personerna har gjort anmälan om misshandel.

Linköping2024-07-10 00:26

Vid 22.30 på tisdagskvällen fick polisen samtal från stadsdelen Skäggetorp i Linköping gällande en misshandel av en kvinna.

– Det har skett utomhus och hon har fått en smäll i ansiktet. Hon har fått en svullnad i ansiktet och hon har åkt till sjukhuset för att kolla de där skadorna, berättade polisens vakthavande befäl Camilla Larsson under natten mot onsdagen.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus, men enligt polisens uppgifter ska hon inte vara allvarligt skadad. En patrull skulle försöka höra kvinnan under natten.

Polisen upprättade en anmälan och en motanmälan i ärendet. Polisen har uppgifter om att kvinna ska ha försvarat sig när hon blev slagen. 

På onsdagsmorgonen uppger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson att det var flera personer, både män och kvinnor, inblandade i händelsen. Kvinnan i 60-årsåldern ska ha tagit emot både sparkar och slag.   

Var de här personerna bekanta för kvinnan?

– Det är oklart, men det ska vi väl utreda på något sätt. De har ju uppenbarligen gjort en motanmälan. Men det är en hel del detaljer i det här ärendet som för mig är okända, säger Johnny Gustavsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!